zelf maken |

Ah shit, geen kiem gezien

Omdat meneer Wateetons van de dokter niet 24 uur per dag met zijn darmen mag spelen probeert hij zich, met enige tegenzin, te bekwamen op andere culinaire gebieden. Zoals het maken van drank. Thans bubbelt er ongeveer 80 liter van allerlei in de Wateetons werkkamer. Mevrouws werkkamer, feitelijk. Maar dat is nog niet genoeg, voor meneer althans. Met het doel bier óf wodka te maken, daar is hij nog niet helemaal uit, kocht hij een zakje gerst.  Gezellige graankorreltjes die pas te vergisten zijn als ze zijn ontkiemd, ontvliesd en gemalen. Dat ontkiemen had hij op de kleuterschool nog wel eens gedaan, zij het niet om wodka van de maken. Geen Vrije School voor meneer. Iets met natte watten en een glaasje was het. Maar hij had onvoldoende watten en glaasjes om de kilo gerst te verwerken. Het nat maken en uitsprenkelen op een platte ondergrond (een deksel van een van zijn brouwemmers) werkte evenmin, de volgende dag waren de korrels al weer kurkdroog en van ontkieming was geen sprake. Wel kwam hij erachter dat hij muizen heeft in de wateetonsgarage alwaar hij het kiemen wilde laten plaatsvinden. Die komen later nog wel eens van pas. Meneer bedacht vervolgens een geweldige slacentrifugeoplossing (water onderin, korrels in het mandje), die na twee dagen blijkens een wittig donsje iets minder briljant bleek dan hij had ingeschat. En nu heeft hij nog ongeveer een kwart van zijn gerst over. Vochtig en zonder dons, dat wel, maar momenteel ook nog zonder hoopgevende groene sprietjes. Meneer heeft nog een lange weg te gaan.


0 reacties op “Ah shit, geen kiem gezien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend