zelf maken |

Ah shit, geen kiem gezien

Omdat meneer Wateetons van de dokter niet 24 uur per dag met zijn darmen mag spelen probeert hij zich, met enige tegenzin, te bekwamen op andere culinaire gebieden. Zoals het maken van drank. Thans bubbelt er ongeveer 80 liter van allerlei in de Wateetons werkkamer. Mevrouws werkkamer, feitelijk. Maar dat is nog niet genoeg, voor meneer althans. Met het doel bier óf wodka te maken, daar is hij nog niet helemaal uit, kocht hij een zakje gerst.  Gezellige graankorreltjes die pas te vergisten zijn als ze zijn ontkiemd, ontvliesd en gemalen. Dat ontkiemen had hij op de kleuterschool nog wel eens gedaan, zij het niet om wodka van de maken. Geen Vrije School voor meneer. Iets met natte watten en een glaasje was het. Maar hij had onvoldoende watten en glaasjes om de kilo gerst te verwerken. Het nat maken en uitsprenkelen op een platte ondergrond (een deksel van een van zijn brouwemmers) werkte evenmin, de volgende dag waren de korrels al weer kurkdroog en van ontkieming was geen sprake. Wel kwam hij erachter dat hij muizen heeft in de wateetonsgarage alwaar hij het kiemen wilde laten plaatsvinden. Die komen later nog wel eens van pas. Meneer bedacht vervolgens een geweldige slacentrifugeoplossing (water onderin, korrels in het mandje), die na twee dagen blijkens een wittig donsje iets minder briljant bleek dan hij had ingeschat. En nu heeft hij nog ongeveer een kwart van zijn gerst over. Vochtig en zonder dons, dat wel, maar momenteel ook nog zonder hoopgevende groene sprietjes. Meneer heeft nog een lange weg te gaan.


0 reacties op “Ah shit, geen kiem gezien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend