uit eten |

Alleralleraller

Luister. Het #improvisatiediner is het allerallerleukste culinaire initiatief allerallertijden. Klaar. En meneer is de alleraller grootste bofkont dat hij daar afgelopen donderdag voor de tweede keer mocht aanschuiven. Wat hem, en de andere #usualsuspects zelfs een eigen twitter-hashtag opleverde.

Hoe zit het ook alweer? Het improvisatiediner is een initiatief van Maarten van Caulil, van Caulils, die geweldige delicatessewinkel aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Een stuk of acht via twitter gerecruteerde culi’s komt ‘s avonds in Caulils bij elkaar en iedereen neemt één ingrediënt mee waar vervolgens a l’improviste een vier, vijf of x-gangen menu uit wordt bereid, en gegeten.  En dat is leuken. Allerallerleuken zelfs. Je ontmoet nieuwe mensen (en inmiddels ook wat #usualsuspects), leert nieuwe ingrediënten kennen  en gaat een hele avond samen koken en de wijnen van Caulils drinken met soms curieuze gerechten tot gevolg.

Een van de deelnemers, en #usualsuspect Paul, heeft een en ander zelfs in een website gegoten: improvisatiediner.nl.

U bent enthousiast geworden? Terecht! Maar, het diner vindt onregelmatig en infrequent plaats. Je kunt je alleen aanmelden via twitter en alleen als Maarten van Caulil daar een oproep voor doet. Bedenk bovendien dat er inmiddels tientallen #usualsuspects dagelijks met bloeddoorlopen ogen en hun vinger op de muisknop naar hun tijdslijn staren om de aankondiging van het volgend diner maar niet te missen. En vol is vol.

Er zit maar één ding op. Organiseer zelf een improvisatiediner. Wat houdt je tegen? Want het kan net zo goed bij jou thuis. Al zijn de wijnen daar misschien iets minder lekker en is de gastheer misschien iets minder aardig. En trouwens, waarom zou je het bij een improvisatiediner houden? Ik zie ook wel mogelijkheden voor een improvisatiesleutelclub (iedereen neemt een auto onderdeel mee en dan kijken of je het aan het rijden krijgt) een improvisatieknutselclub (iedereen een ander materiaal en knutselen maar) en een improvisatieXXXclub (iedereen neemt een vrouw mee… oh, die bestaat al hoor ik.)


0 reacties op “Alleralleraller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
23 mei
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

25 mei
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop feta maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

01 jun
Live online workshop vegan yoghurt maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

02 jun
Workshop Kop tot Staart Gans – Op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

08 jun
Live online workshop wecken en inmaken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 jun
Workshop worst maken – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

22 jun
Live online workshop ‘sous vide koken’ 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend