Alleralleraller

Alleralleraller


Luister. Het #improvisatiediner is het allerallerleukste culinaire initiatief allerallertijden. Klaar. En meneer is de alleraller grootste bofkont dat hij daar afgelopen donderdag voor de tweede keer mocht aanschuiven. Wat hem, en de andere #usualsuspects zelfs een eigen twitter-hashtag opleverde.

Hoe zit het ook alweer? Het improvisatiediner is een initiatief van Maarten van Caulil, van Caulils, die geweldige delicatessewinkel aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Een stuk of acht via twitter gerecruteerde culi’s komt ‘s avonds in Caulils bij elkaar en iedereen neemt één ingrediënt mee waar vervolgens a l’improviste een vier, vijf of x-gangen menu uit wordt bereid, en gegeten.  En dat is leuken. Allerallerleuken zelfs. Je ontmoet nieuwe mensen (en inmiddels ook wat #usualsuspects), leert nieuwe ingrediënten kennen  en gaat een hele avond samen koken en de wijnen van Caulils drinken met soms curieuze gerechten tot gevolg.

Een van de deelnemers, en #usualsuspect Paul, heeft een en ander zelfs in een website gegoten: improvisatiediner.nl.

U bent enthousiast geworden? Terecht! Maar, het diner vindt onregelmatig en infrequent plaats. Je kunt je alleen aanmelden via twitter en alleen als Maarten van Caulil daar een oproep voor doet. Bedenk bovendien dat er inmiddels tientallen #usualsuspects dagelijks met bloeddoorlopen ogen en hun vinger op de muisknop naar hun tijdslijn staren om de aankondiging van het volgend diner maar niet te missen. En vol is vol.

Er zit maar één ding op. Organiseer zelf een improvisatiediner. Wat houdt je tegen? Want het kan net zo goed bij jou thuis. Al zijn de wijnen daar misschien iets minder lekker en is de gastheer misschien iets minder aardig. En trouwens, waarom zou je het bij een improvisatiediner houden? Ik zie ook wel mogelijkheden voor een improvisatiesleutelclub (iedereen neemt een auto onderdeel mee en dan kijken of je het aan het rijden krijgt) een improvisatieknutselclub (iedereen een ander materiaal en knutselen maar) en een improvisatieXXXclub (iedereen neemt een vrouw mee… oh, die bestaat al hoor ik.)

Geef een reactie