Proof of concept

Proof of concept


Meneer kreeg het niet meer uit zijn hoofd. Spekkies! Zelfgemaakt! Wat een diepe culinaire bevrediging, en welk een verlangen naar meer. De spekkisatie van de maatschappij, een tsunami van spekkies, spekkieworst, spekkie-ijs! Enfin, zo maakte meneers brein overuren. Niet dat er veel uit zijn handen kwam, hij had nog een boek af te schrijven. Maar nadat afgelopen maandag het kloeke ‘1001 grappen over mannen en worst‘ bij de uitgever op de digitale mat viel, begonnen naast meneers brein ook zijn handen en mixer weer te jeuken. Spekkies! Grrrroentespekkies!

Meneer nam

 • gelijke delen suiker en overgaar gekookte broccoli
 • 1 gelatineblaadje per 50 gram broccoli/suiker

De gelatine liet hij in wat koud water zacht worden, terwijl hij de hete broccoli pureerde en er de suiker in oploste. Helaas had meneer alleen rietsuiker, waardoor de toch al niet al te aantrekkelijke broccolipuree een groenbruine braakseltint kreeg. Na ook de gelatine erin opgelost te hebben begon het Eindeloze Mixen. Vijftien lange minuten, zoals dat gaat met spekkies. Maar ze waren het waard. Want wat ontstond was, wederom, onmiskenbaar spekkiespul. Lobbig, mooi groen en opvallend bruinloos.  En opvallend smerig ook eigenlijk. Want ik weet niet of u wel eens mierzoete doodgekookte en gepureerde broccoli heeft geproefd? Vermoedelijk niet, en met reden. Goorrrr. Maar goed, het kan dus, groentespekkies. Laten we het een proof of concept noemen. Een gateway gerecht, zo u wilt.

Hoe zouden Margaritaspekkies eigenlijk smaken?

  • 4
   Yvonne

   Ik lees nu pas Meneer’s laatste zin: Hoe zouden Margaritaspekkies eigenlijk smaken?

   Veel beter idee. Wortels, hoe kom ik erop? Ik lust geeneens wortels.

  • 7
   Yvonne

   Ik vrees dat pizza te weinig vocht bevat.

   Uitgaande van het oorspronkelijk recept van Meneer (met aardbeien): aardbeien bevatten 89% vocht (bron: voedingswaardetabel.nl) Pizza (gebakken) bevat 56% vocht (bron: idem). Dat is dus bij 250 gram een ‘vochttekort’ van ruim 80 ml. Half kopje water erbij, dus.

Geef een reactie