Advocatos

Advocatos


In Spanje, waar meneer afgelopen week vertoefde, vertoefde ook een paar kippen dat dagelijks onder lichte dwang vrijwillig de vrucht van haar  schoot af wilde staan. Verse eieren. Als supermarktkoper weet je eigenlijk niet hoe die er uitzien. Een dooier rond als een knikker. Een massieve klont eiwit. Zo lekker dat dochter Wateetons ze niet lekker vond. En het waren er veel. Meer dan genoeg voor een gebakken eitje op zondag en eentje over de sla. Dus af en toe was er een gerecht nodig dat veel eieren vereist. Zoals advocaat, je bent in Spanje of niet. Simpel, en verbijsterend lekker.

Men neme:

 • veel eidooiers
 • 20 gram suiker per eidooier
 • 10-20 ml sterke drank (bijvoorbeeld brandewijn) per eidooier
 • een vanillestokje of een zakje vanillesuiker

Klop de eidooiers, met de vanille en de suiker au bain marie tot deze lobbig beginnen te worden. Niet te lang doorkloppen/verwarmen, anders wordt het meer een pudding. Ook best lekker overigens. Voeg in scheutjes de brandewijn toe terwijl je blijft kloppen. Afkoelen in de koelkast en serveren met slagroom aan je abuela.

Er bestaan ook andere recepten voor advocaat die geen verwarmen vereisen. Die gaat meneer ook nog eens proberen. Maar bovenstaande werkt in ieder geval prima.

(Ondanks dat er geen teken was van broedsheid bij de kippen hield dochter Wateetons (6) een ei  warm in haar bed. Het zwembad riep echter harder dan haar moedergevoelens. De babyfoon bracht uitkomst.)

 1. 1
  Sjoerd

  “vertoefde ook een paar kippen dat dagelijks onder lichte dwang vrijwillig de vrucht van haar schoot af wilde staan”

  Goh, wat een bijzondere zin. Zeker geschreven toen de advocaat op was?

Geef een reactie