uit eten |

Meneer vraagt, u antwoordt, meneer eet

Een week in Malaga. Wat eet men daar? Meneer vroeg om tips. En die kreeg hij, van u, via twitter. U bent een goed mens. Dank!

Ajo blanco


U was het erover eens. In Andalusië eet men ajo blanco. Meneer heeft zich van zijn taak gekweten en at het in een  schattig valleibarretje én maakte het zelf. Binnenkort zal hij over zijn ajo blanco ontmaagding verhalen en het recept posten.

Vino del terreno

Goedkoop, en bij voorkeur geschonken uit een half leeggegoten motorolie jerrycan. Troebel, behoorlijk zoet en met een duidelijke moscatelsmaak. Vooral lekker met een paar ijsklontjes erin. Is dit hetzelfde als of vergelijkbaar met Malaga Dulce? In dat geval, dos moscas en uno klap.

Tortilla sacromonte
Damn, gemist geloof ik. Alhoewel, de beschrijving lezende denk ik dat ik dat wel zeker weet. “The Sacromonte omelette is made with fried and breaded brain, lamb or veal testicles, potatoes, red pepper and peas. Everything is cut into small pieces and sautéed before adding the eggs.” I would remember.

Albondigas
Elke keer dat meneer in Spanje is eet hij albondigas (gehaktballetjes) tot hij ploft. Hij vond dat hij deze, met terugwerkende tracht, als volbracht mocht afvinken.

Habas con jamon
Tuinbonen met ham. Het is er niet van gekomen. Meneer at wel veel ham, en in de voorraadkast  thuis staan nog drie potten tuinbonen. Dus als u de factor tijd even niet mee rekent heeft hij, zodra hij die tuinbonen aanbreekt, dit gerecht achter de kiezen. ‘t Zijn wel hele vieze tuinbonen, de goedkoopste van de c1000. Een dikke afrader. Dus misschien moet u zowel de factor tijd als de factor tuinbonen buiten de berekening houden. Check!

Salmorejo


Koude soepen, ze lusten er wel pap van in Andalusië. Begrijpelijk, daar meneer het kwik niet onder de 31 graden zag dalen. Ajo blanco, gazpacho en salmorejo zijn enkele voorbeelden. Van die laatste had meneer nog nooit gehoord. Het is een soort creamy gazpacho. Speciaal voor u proefde meneer het. Met een eitje en ham erin. Enthousiast vraagt u? Mwoah, of liever: nee. Meneer merkt toch elke keer weer dat hij niet van koude soepen, zijn eigen heerlijke ajo blanco daar gelaten, houdt. Het recept vindt u hier.

Manzanilla
Niet gelukt. Volgende keer.

Mojama


Er bestaat zowaar een Nederlandse Mojama site. Daar kun je lezen dat mojama gezouten en gedroogde tonijn is. Een soort tonijnham, zeg maar. In potentie smakelijk, in de realiteit geeft meneer toch de voorkeur aan échte ham. Hoewel hij tegen een gedroogde vis van enkele tientallen kilo’s, op het aanrecht in een mooie tonijnklem, waar hij dan af een toe een stukje van afsnijdt als tapa, geen nee zal zeggen.

Gefrituurde aubergine met miel de caña


Twee keer is scheepsrecht. Meneer maakte het  zelf, én hij kreeg het voorgezet door een echte Spaanse. Gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop. Dat laatste is niet heel bijzonder. Het smaakt naar stroop. Het eerste is trouwens evenmin spectaculair. Het smaakt naar gefrituurde aubergine. Desondanks zeker niet onsmakelijk als tapa. Immers: vet en suiker, wat kan een mens nog meer wensen.

Rabo del torros
Ossenstaart, maar dan van een zojuist door de stierenvechter gevelde stier. Meneer heeft het recept opgezocht, maar afgezien van dit nogal lastig te verkrijgen ingrediënt vond hij het een weinig tot de verbeelding sprekend gerecht. Fok het.

Callos (potaje met pens)
Meneer zag mensen het eten, bij navraag (ruim na vertrek) bleek het zelfs gratis te zijn geweest. Een gemiste kans. Alhoewel, vette soep met ingewanden. Net waar je op zit te wachten bij 36 graden. Gelukkig bleek dat  meneer deze eveneens al heeft weggestreept, al lang zelfs. Hij at het namelijk in 2007 op een fiesta del campo in hetzelfde Andalusië.

 


0 reacties op “Meneer vraagt, u antwoordt, meneer eet
  1. Ik had de vraag van meneer even gemist, maar ik zou ook zeker Ajo blanco hebben aangeraden. Ik ben benieuwd naar meneers ervaringen en naar meneers eigen recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp