Gastpost: Mojitospekkies


U dacht dat de Eetschrijver met zijn margarita-ijs een briljant nieuw idee gelanceerd had? Welnu, dat klopt. Meneer heeft het geproefd, maar liefst drie keer in één middag (waarbij hij niet schroomde in het openbaar de restjes uit een literbak te likken) en briljant bevonden. Hij was zo’n beetje de enige culi die het ijsfenomeen nog niet geproefd had, maar u kunt gerust zijn, de rest had gelijk. Het is fantastisch. Maar het kan briljanter, het kan nieuwer en het kan ideeër. En het was niet eens meneer die het verzon. Neen, alle eer gaat naar lezeres Yvonne Tak. Na haar eerste portie DIY-spekkies zag zij de potentie van de zachtschuimige snoepplakken. Waarom altijd weer die obligate  aardbeiensmaak, al dan niet van de Chemische Fabriek Naarden? Dat kan lekkerder en vernieuwender (waarbij men de brocollispekkies dan misschien meer tot de laatste dan tot de eerste categorie moet rekenen). Daar zijn ze: Mojitospekkies.

Ja! Ik heb de toekomst van spekkies gezien. Niks graaien uit grote zakken van de Jamin, maar chillend chompen in de club, nibbelen in het Playboy mansion, of thuis voor de TV nassen met Barbie en Sterretje!  Mojitaspekkies, FTW.

Bij deze het recept, met toestemming. Stuurt u Yvonne even een dikke cheque als u het gaat vermarketen?

 • 1 limoen, schil en sap
 • handje munt (13 takjes, alleen de blaadje gebruiken)
 • 50 ml rum
 • 100 gram suiker
 • 4 blaadjes gelatine weken in koud water
 • 15 ml water zeer heet water
Bereiding
Limoen, suiker, en rum gestaafmixt met de munt. Suiker erbij. Geweekte gelatine in heet water opgelost en bij  munt-limoen-suiker-rum mengsel gedaan. 15 minuten mixen. Uitspreiden op dikke laag maizena (3 mm), in de koelkast laten opstijven, later dikke laag maizena erop en in stukken snijden. Alles kanten bepoederen, maizena en spek in bakje zonder deksel in de koelkast bewaren.

 

 1. 2
  chester

  de smaak klinkt me al lekker in de oren, Maar nu even een vraag tussendoor.
  Word je er ook flink zat van?
  Dan wil ik het wel eens een keertje proberen

  Trouwens, Wat zij die spekkies toch?
  Het is niet hetzelfde dat uit de snoepwinkel komt en het is al helemaal geen vlees.

 2. 5
  Yvonne

  En wat betreft de vraag van chester: het is bepaald geen snoepgoed voor kinderen, maar om echt zat te worden zul je je goed misselijk moeten eten aan dit spul. Tijdens het mixen komt er trouwens ook wat alcohol vrij, misschien is dat een snellere manier om beneveld te raken??

Geef een reactie