experimenteerdrift, zelf maken |

Gastpost: Mojitospekkies

U dacht dat de Eetschrijver met zijn margarita-ijs een briljant nieuw idee gelanceerd had? Welnu, dat klopt. Meneer heeft het geproefd, maar liefst drie keer in één middag (waarbij hij niet schroomde in het openbaar de restjes uit een literbak te likken) en briljant bevonden. Hij was zo’n beetje de enige culi die het ijsfenomeen nog niet geproefd had, maar u kunt gerust zijn, de rest had gelijk. Het is fantastisch. Maar het kan briljanter, het kan nieuwer en het kan ideeër. En het was niet eens meneer die het verzon. Neen, alle eer gaat naar lezeres Yvonne Tak. Na haar eerste portie DIY-spekkies zag zij de potentie van de zachtschuimige snoepplakken. Waarom altijd weer die obligate  aardbeiensmaak, al dan niet van de Chemische Fabriek Naarden? Dat kan lekkerder en vernieuwender (waarbij men de brocollispekkies dan misschien meer tot de laatste dan tot de eerste categorie moet rekenen). Daar zijn ze: Mojitospekkies.

Ja! Ik heb de toekomst van spekkies gezien. Niks graaien uit grote zakken van de Jamin, maar chillend chompen in de club, nibbelen in het Playboy mansion, of thuis voor de TV nassen met Barbie en Sterretje!  Mojitaspekkies, FTW.

Bij deze het recept, met toestemming. Stuurt u Yvonne even een dikke cheque als u het gaat vermarketen?

 • 1 limoen, schil en sap
 • handje munt (13 takjes, alleen de blaadje gebruiken)
 • 50 ml rum
 • 100 gram suiker
 • 4 blaadjes gelatine weken in koud water
 • 15 ml water zeer heet water
Bereiding
Limoen, suiker, en rum gestaafmixt met de munt. Suiker erbij. Geweekte gelatine in heet water opgelost en bij  munt-limoen-suiker-rum mengsel gedaan. 15 minuten mixen. Uitspreiden op dikke laag maizena (3 mm), in de koelkast laten opstijven, later dikke laag maizena erop en in stukken snijden. Alles kanten bepoederen, maizena en spek in bakje zonder deksel in de koelkast bewaren.

 


0 reacties op “Gastpost: Mojitospekkies
 1. de smaak klinkt me al lekker in de oren, Maar nu even een vraag tussendoor.
  Word je er ook flink zat van?
  Dan wil ik het wel eens een keertje proberen
  Trouwens, Wat zij die spekkies toch?
  Het is niet hetzelfde dat uit de snoepwinkel komt en het is al helemaal geen vlees.

 2. En wat betreft de vraag van chester: het is bepaald geen snoepgoed voor kinderen, maar om echt zat te worden zul je je goed misselijk moeten eten aan dit spul. Tijdens het mixen komt er trouwens ook wat alcohol vrij, misschien is dat een snellere manier om beneveld te raken??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend