Caulils in de finale Beste Specialiteitenwinkel


U kent hem vast, Maarten van Caulil van delicatessezaak Caulils in de Haarlemmerstraat. Meneer kwam er al voordat  hij wist dat Maarten écht Caulil heette en voordat meneer zich Wateetons noemde. U kent hem waarschijnlijk van de twitters, of van het allerallerleukste socio-culinaire initiatief van Nederland, van de vele proeverijen in zijn winkel of anders van de worstworkshops die wij samen organiseerden. En binnenkort kent u Caulils misschien wel als Beste delicatessenwinkel van Nederland. Want van deze competitie heeft hij inmiddels de finale bereikt.  Vier concurrenten scheiden hem slechts van de winnaarspositie. Vier ongetwijfeld goede concurrenten, met mooie winkels, vakkennis en een fijn assortiment. Daar twijfel ik niet aan. Maar om met de grote filosoof Huisman (1951 – …) te spreken: “… zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn”.   En meneer stemt voor Maarten. Of eigenlijk niet. Want er valt niks te stemmen. Een vakjury velt het oordeel en zo hoort het misschien ook wel. Maar u kunt wel uw steun betuigen, op Maarten’s facebookpagina, door te twitteren of door zijn winkel te bezoeken. (En doet u dat laatste dan vooral met een zonnebril op en een prominent opschrijfboekje in de hand, zodat Maarten denkt dat u één van de zes undercover proefbezoekers bent en grote vriendelijkheid en service u ten deel valt. Zoals dat bij Maarten eigenlijk altijd het geval is.)

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie