ah shit |

Ah shit, koelbox debacle

Periodiek tuft meneer met de wateetonsmobiel door het land om het volk in de edele kunst van het worst maken te onderwijzen. Groot is zijn hart en uw portomonee. Maar een reis naar Groningen is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je verse vlees, met name als je dat in een plastic zakje in de kofferbak vervoert. Om van zonder plastic zak maar helemaal niet te spreken.  Enter de koelbox, de elektrische bitchass zelfkoelende koelbox zelfs. Een geweldig ding, afgezien van het feit dat hij niet zonder brandgeur tezamen met meneers Tomtom van stroom voorzien kan worden. Gelukkig heeft meneer een feilloos richtingsgevoel en weet hij Valkenswaard, Groningen blind te vinden. Maar ter zake. Meneers koelbox heeft een extra functie, hij kan ook verwarmen. Een leuk extraatje, dat echter  niet zonder gevaar is, al is het gelukkig nog niet voorgekomen dat hij hem op weg naar een workshop in de verkeerde stand had staan. Dat zou een ‘ah shit’ op zich waard zijn. Fingers crossed. De koelbox kan volgens de handleiding een temperatuur van 60 graden bereiken.  Dat biedt mogelijkheden: slowcooking! Dus kocht meneer wat spareribs, marineerde ze in wat tomatenpuree, knoflook, rode wijn, peper, zout en salie en legde ze in plastic doosje in de koelbox en zette deze aan.  Na enkele uren was de interne temperatuur van het vlees net iets boven dertig graden. Dat schoot niet op. Het bleek de plastic doos te zijn, die isoleerde. Toen meneer zijn vlees in aluminiumfolie verpakte ging het beter. Of althans, de beloofde 60 graden bleek bitchass opschepperij geweest te zijn. Vijftig was het maximum, ook na 6 uur. De interne temperatuur van het vlees kwam zelfs niet boven de 45 graden. Ook niet na 12 uur in de koelboxoven. Toen vond meneer het wel welletjes, 45 graden is voor varkensvlees onvoldoende, hoe lang je die temperatuur ook volhoudt.

Juist op het moment dat meneer zijn koelbox opende om de inhoud naar de oven te verhuizen kwam mevrouw Wateetons binnen. “Gadverdamme! Wat ben je nu weer aan het maken?” Mevrouw is altijd heel steunend als het op meneers experimenten aankomt. “Het ruikt hier naar bedorven vlees!” Meneer stak vertwijfeld zijn neus in zijn sparerib. Iewwww! Mevrouw had een punt, de spareribs waren niet a point. Ze stonken. Naar bedorven vlees, vermengd met lauwwarme wijn en tomatenpuree. De te lange tijd op een te lage temperatuur had blijkbaar gezorgd voor een fijne stimulerende omgeving voor bacteriën, die zich als een malle hadden vermenigvuldig. Ah shit, gadverdamme, indeed.

Toch maar gewoon weer koelen voortaan.


0 reacties op “Ah shit, koelbox debacle
  1. Whaha. Geweldig. Mijn woensdagochtend is met een lach begonnen. Waarom zou het koelbox heten. Ik hou het dan toch maar op mijn lamsbout uit mijn strammer. Net even wat betrouwbaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.


Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp