Over worst |

'Zelfworster' hét culibuzzwoord van 2011?

Van talkinfood.nl en zestz.nl:

Binnenkort wordt door Zestz & Talkin’ Food® voor de 3e keer op rij het foodlingo en fauxlingo van het jaar gekozen. Het gaat daarbij om in 2011 geïntroduceerde nieuwe eetwoorden die de tijdgeest van dat jaar het best verwoorden. Of, in het geval van fauxlingo, juist de plank misslaan. Was 2010 nog het jaar van slow coffee, 2011 kan nu al zonder al te veel risico het jaar van de worst worden genoemd. Specifieker: van de zelfgeworste worst. De worst die door een privépersoon op ambachtelijke wijze thuis wordt gedraaid. Al dan niet met daartoe nogal oneigenlijke apparatuur (zoals een kitspuit van de bouwmarkt). Dé specialisten in het zogenaamde zelfworsten, Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder, schreven er een handboek voor de thuisworster over: Over worst. Thuisworster is een term die door het zelfworstende koppel afwisselend wordt gebruikt met zelfworster. Nu elke béétje DIY-er in 2011 thuis aan het worsten is geslagen, mag zelfworster dan ook niet ontbreken op de lijst van kanshebbers voor de titel Foodlingo 2011.
Dankzij de nieuw ingestelde publieksprijs, krijgt dit jaar voor het eerst ook het publiek een stem in de verkiezing. Vindt u dat zelfworster het inderdaad verdient om te worden uitgeroepen tot foodlingo 2011, breng dan vanaf a.s. dinsdag uw stem uit via twopcharts.com. Nadere instructies volgen. Andere reeds genomineerde woorden zijn in ieder geval
Heeft u zelf een veel beter lingo in gedachten? Nomineer dat dan tot maandag middernacht via een tweet aan @nijs of @talkinfood, met de hashtag #foodlingo11 dan wel #fauxlingo11.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 feb
Live online workshop “mosterd maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend