Over worst |

'Zelfworster' hét culibuzzwoord van 2011?

Van talkinfood.nl en zestz.nl:

Binnenkort wordt door Zestz & Talkin’ Food® voor de 3e keer op rij het foodlingo en fauxlingo van het jaar gekozen. Het gaat daarbij om in 2011 geïntroduceerde nieuwe eetwoorden die de tijdgeest van dat jaar het best verwoorden. Of, in het geval van fauxlingo, juist de plank misslaan. Was 2010 nog het jaar van slow coffee, 2011 kan nu al zonder al te veel risico het jaar van de worst worden genoemd. Specifieker: van de zelfgeworste worst. De worst die door een privépersoon op ambachtelijke wijze thuis wordt gedraaid. Al dan niet met daartoe nogal oneigenlijke apparatuur (zoals een kitspuit van de bouwmarkt). Dé specialisten in het zogenaamde zelfworsten, Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder, schreven er een handboek voor de thuisworster over: Over worst. Thuisworster is een term die door het zelfworstende koppel afwisselend wordt gebruikt met zelfworster. Nu elke béétje DIY-er in 2011 thuis aan het worsten is geslagen, mag zelfworster dan ook niet ontbreken op de lijst van kanshebbers voor de titel Foodlingo 2011.
Dankzij de nieuw ingestelde publieksprijs, krijgt dit jaar voor het eerst ook het publiek een stem in de verkiezing. Vindt u dat zelfworster het inderdaad verdient om te worden uitgeroepen tot foodlingo 2011, breng dan vanaf a.s. dinsdag uw stem uit via twopcharts.com. Nadere instructies volgen. Andere reeds genomineerde woorden zijn in ieder geval
Heeft u zelf een veel beter lingo in gedachten? Nomineer dat dan tot maandag middernacht via een tweet aan @nijs of @talkinfood, met de hashtag #foodlingo11 dan wel #fauxlingo11.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp