Ah shit, rookaroma

Ah shit, rookaroma


Koud was het, misschien weet u het nog wel. Zo koud dat ook de Wateetonsgarage in de enkele cijfers kwam. In die garage staat ook meneer’s rijpingskast, gemaakt van een  omgebouwde koelkast. Normaal staat deze zo ingesteld dat hij koelt tot een graad of 12. Een mooie droogtemperatuur voor worsten. Maar het was koud. Te koud voor 12 graden. Te koud voor worsten. Gelukkig heeft meneer een truucje. Hij is niet voor één winter te vangen. Hetzelfde truucje dat hij toepast als hij zijn worsten wil laten fermenteren: een bak (groentela) met water met daarin een aquariumverwarmer aangesloten op een thermostaat. De volgende dag was zijn rijpingskast weer gewoon 12 graden. Geen horrorwinter voor meneer’s worsten. Zij rijpten weer comfortabel. Totdat het water opraakte, en meneer dat niet doorhad. Hij was in Pisa. Espressodrinken, torens in balans houden. Bij terugkomst trof een walm in zijn garage en een gat in zijn koelkast. En zijn worsten, pittig gerookt op plastic.

Ah, shit.

 

 

 1. 4
  Paul

  Slechts “Ah, shit”? Een hardgrondig “Fuck!” lijkt meer meer op z’n plaats. Die mortadella was al een lekker tijdje op weg. Uithuilen en opnieuw beginnen…
  Sterkte!

  • 5
   Meneer Wateetons

   Paul, zo ben ik toch niet, #nettejongen. But seriously, ik had de gigasalamie (geen mortadella) gelukkig eruit gehaald evenals de pancetta en guanciale, omdat ik de worsten moest fermenteren in diezelfde rijpingskast. Ik had ze nog niet teruggehangen toen de plasticrook zich in de worst en kast nestelde. Ze zijn dus veilig. Alleen denk ik wel dat mijn kast verpest is. Ach, ik wilde toch een grotere.

   • 6
    Paul

    Ga op zoek naar een Gram. Horeca-ding. Ik kocht er een voor €150 via Marktplaats. Met bijna 500 liter inhoud, geen motor in de kast, een ventilator, temperatuur te regelen van 2º-12º.
    Meneer, wat wil je nog meer?!

Geef een reactie