Ah shit, cadeautje

Ah shit, cadeautje


Of meneer interesse had in wat kruiden, overgebleven na het samenvoegen van twee huishoudens. Natuurlijk, kruiden heeft hij nooit genoeg. Zeven potjes, vrijwel onaangebroken. Dank! Bij nadere aanschouwing viel op dat één potje opvallend, hoe zal ik het zeggen, retro oogde. En toen hij f 0,70 op een andere ontwaarde besloot  meneer een nadere blik op de houdbaarheidsdata te werpen. Ah.
Thanks, but no thanks.

 1. 1
  Eyeinorange

  Echt hetzelfde meegemaakt, met een fles bier die mijn vriend onlangs cadeau kreeg. Prachtige fles in mooi blik, daar niet van. Goed tot 2009.

  • 2
   Ewout

   Zonde! Er zijn mensen die op marktplaats en beurzen grof geld neer tellen voor van die grote flessen speciaalbier (zelfs hertog jan wordt daartoe gerekend…) die over datum zijn… Er zijn mensen die ze er op vooruit vinden gaan. Een fles wijn die 20 jaar over datum is wordt ook niet weggegooid voor te kijken hoe het hem is vergaan…

 2. 3
  aldp

  Mensen, die datum is geen houdbaarheidsdatum!
  Dat is de datum tot wanneer de fabrikant productaanspraakelijkheid neemt.
  Zelfs op zout en suiker (herinnerd u zich hoe generaties lang we dat gebruikten om eten juist houdbaar te maken?) staat een datum.
  Drogen is conserveren..dus zolang er niet te veel smaakverlies is kan je die kruidnagel nog rustig gebruiken! Brouwen is conserveren, misschien is de smaak veranderd (port-tonen) maar niet ondrinkbaar!
  Kijken, ruiken, proeven..zo weet u of iets nog goed is, niet door te kijken naar getalletjes die niks zeggen over de kwaliteit van het product.

 3. 5
  Meneer Wateetons

  Ik verwacht er niet ziek van te worden, maar gemalen kruiden gaan in smaak hard achteruit. McGee adviseert na een paar maanden nieuwe te kopen/te malen. Nu gaat mij dat wat ver, maar 17 jaar is misschien weer wat aan de lange tijd.

 4. 8
  Appelboor

  Eens met Meneer: gemalen kruiden zijn snel smakeloos. Weggooien.

  Ik heb wel laatst popcorn gemaakt van popcorn-mais die z’n THT ergens in het vorige millenium had … niks mis mee!

Geef een reactie