ah shit, zelf maken |

The Great Wateetons Giveaway

Hij kon ze niet laten liggen, die drie e-nor-me kweeperen die in de uitverkoopbak van de Turk met hun bruine sterretjes naar hem lagen te lonken. Nu kan meneer maar één ding met kweepeer: membrillo maken. Die plakkerige pretplak waarmee je als je hem eenmaal gemaakt hebt niks meer weet te doen. En waarvan je altijd te veel maakt. Zeker als je drie en-o-rme kweeperen tot je beschikking hebt.

En zo geschiedde, er is niets nieuws onder de zon. Andermaal stond meneer met blaren op zijn arm te roeren in de loeihete spetterpoepende pasta (gekookte ontklokte kweepeer gepureerd met iets minder dan evenzoveel suiker). Andermaal rende meneer elke vijf minuten in blinde paniek naar zijn fornuis omdat de membrillo bíjna aanbrandde. (Al doende vond hij de ultieme fornuisslowcooker uit. Dat dan weer wel.) En andermaal zat hij na afloop met een kilo. Heerlijk brillo, maar wel een kilo. And that’s where you come in. En meneers vacumeerapparaat. De parel van zijn keuken. Meneer gaat zijn membrillo namelijk weggeven. Aan u. Zo maar, voor niks. Een stukje *hartje*-gebeuren naar de lezer toe, voor inmiddels zes jaar trouwe dienst. Het werkt simpel, als u als (één van de vier) kunt aantonen dat u reeds ten tijde van meneers membrilloontmaagding Wateetonslezer was, is een portie membrillo van u.

We brielen!

 


0 reacties op “The Great Wateetons Giveaway
  1. *zucht* en natuurlijk heeft Meneer ook hier weer gelijk: van 3 kweeperen krijg je een ENORME hoeveelheid membrillo….. Gelukkig heb ik een aantal Spaanse collega’s die er wel raad mee weten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend