ah shit, zelf maken |

The Great Wateetons Giveaway

Hij kon ze niet laten liggen, die drie e-nor-me kweeperen die in de uitverkoopbak van de Turk met hun bruine sterretjes naar hem lagen te lonken. Nu kan meneer maar één ding met kweepeer: membrillo maken. Die plakkerige pretplak waarmee je als je hem eenmaal gemaakt hebt niks meer weet te doen. En waarvan je altijd te veel maakt. Zeker als je drie en-o-rme kweeperen tot je beschikking hebt.

En zo geschiedde, er is niets nieuws onder de zon. Andermaal stond meneer met blaren op zijn arm te roeren in de loeihete spetterpoepende pasta (gekookte ontklokte kweepeer gepureerd met iets minder dan evenzoveel suiker). Andermaal rende meneer elke vijf minuten in blinde paniek naar zijn fornuis omdat de membrillo bíjna aanbrandde. (Al doende vond hij de ultieme fornuisslowcooker uit. Dat dan weer wel.) En andermaal zat hij na afloop met een kilo. Heerlijk brillo, maar wel een kilo. And that’s where you come in. En meneers vacumeerapparaat. De parel van zijn keuken. Meneer gaat zijn membrillo namelijk weggeven. Aan u. Zo maar, voor niks. Een stukje *hartje*-gebeuren naar de lezer toe, voor inmiddels zes jaar trouwe dienst. Het werkt simpel, als u als (één van de vier) kunt aantonen dat u reeds ten tijde van meneers membrilloontmaagding Wateetonslezer was, is een portie membrillo van u.

We brielen!

 


0 reacties op “The Great Wateetons Giveaway
  1. *zucht* en natuurlijk heeft Meneer ook hier weer gelijk: van 3 kweeperen krijg je een ENORME hoeveelheid membrillo….. Gelukkig heb ik een aantal Spaanse collega’s die er wel raad mee weten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend