ah shit, experimenteerdrift, zelf maken |

Ah shit & maar wat is het?

Wat ging er gisteren mis in de broedkast?

Update: Aart zat er het dichtst bij. Inderdaad, de lamp ging uit en “doordat de temperatuur daalt in een bijna afgesloten ruimte, neemt de luchtvochtigheid toe. (Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude).” Dit is precies wat er gebeurde. Geen kapotte lamp overigens, zoals Aart vermoedde, maar een domme actie van meneer. Die zat toen nog in onzekerheid over de de verschillen tussen de metingen van zijn verschillende thermometers. In een moment van twijfel besloot hij de instelling van de UT-200 (koop dat ding) aan te passen. Maar hij herstelde zich vrijwel direct. De UT-200 is zijn ijkpunt. De UT-200 kost het drievoudige van al zijn andere thermometers bij elkaar. De UT-200 is 2x zo precies als de UT-100. Alle letters van de UT-200 komen in het alfabet ná de letters van de LIDL. Kortom, de UT-200 is zijn homeboy. Gerustgesteld ging meneer naar zijn werk, vergetend dat de kleine, onafgemaakte en niet herstelde, wijziging die hij in de UT-200 had  aangebracht het apparaat effectief had uitgezet. Pas die avond, toen hij de eieren wilde draaien, merkte hij dat er iets mis was. Na onmiddellijk zowel dochter Wateetons áls mevrouw Wateetons te hebben beschuldigd ontdekte hij zijn eigen fout.  En nu maar hopen dat de eieren het nog doen. En dat mevrouw en dochter Wateetons weer thuis willen komen wonen.


0 reacties op “Ah shit & maar wat is het?
  1. lamp kapot. Doordat de temperatuur daalt in een bijna afgesloten ruimte, neemt de luchtvochtigheid toe. (Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 sep
Live online workshop “koji maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend