Ah shit & maar wat is het?

Ah shit & maar wat is het?


Wat ging er gisteren mis in de broedkast?

Update: Aart zat er het dichtst bij. Inderdaad, de lamp ging uit en “doordat de temperatuur daalt in een bijna afgesloten ruimte, neemt de luchtvochtigheid toe. (Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude).” Dit is precies wat er gebeurde. Geen kapotte lamp overigens, zoals Aart vermoedde, maar een domme actie van meneer. Die zat toen nog in onzekerheid over de de verschillen tussen de metingen van zijn verschillende thermometers. In een moment van twijfel besloot hij de instelling van de UT-200 (koop dat ding) aan te passen. Maar hij herstelde zich vrijwel direct. De UT-200 is zijn ijkpunt. De UT-200 kost het drievoudige van al zijn andere thermometers bij elkaar. De UT-200 is 2x zo precies als de UT-100. Alle letters van de UT-200 komen in het alfabet ná de letters van de LIDL. Kortom, de UT-200 is zijn homeboy. Gerustgesteld ging meneer naar zijn werk, vergetend dat de kleine, onafgemaakte en niet herstelde, wijziging die hij in de UT-200 had  aangebracht het apparaat effectief had uitgezet. Pas die avond, toen hij de eieren wilde draaien, merkte hij dat er iets mis was. Na onmiddellijk zowel dochter Wateetons áls mevrouw Wateetons te hebben beschuldigd ontdekte hij zijn eigen fout.  En nu maar hopen dat de eieren het nog doen. En dat mevrouw en dochter Wateetons weer thuis willen komen wonen.

 1. 5
  Herr Sjaapske

  Lamp kapotgegaan van het excessief aantal keren aan/uitschakelen?

  (Verklaart het oplopen van de luchtvochtigheid helaas niet).

 2. 8
  aart

  lamp kapot. Doordat de temperatuur daalt in een bijna afgesloten ruimte, neemt de luchtvochtigheid toe. (Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude)

Geef een reactie