Schouwe-Kippenland

Schouwe-Kippenland


Je kunt natuurlijk gewoon 21 dagen, met een dag of twee speling, wachten om te zien of je eieren uitkomen, maar de ongeduldige thuisbroeder kan al eerder informatie verkrijgen over de inhoud van zijn kakelkroost: door te schouwen. Feitelijk niets anders dan met een sterke lamp door het ei heen kijken of je iets kipperigs ziet. Dat kipperigs omvat rond deze tijd (10 dagen) in ieder geval  een hoop aders, een forse luchtkamer en met een beetje mazzel een bewegend kuikentje met een duidelijk oogje. Meneer en dochter Wateetons kropen met hun MegaMindy zaklantaarn –die bij ganzeneieren overigens niet zo heel succesvol was gebleken, maar je moet wat– en negen eieren onder de deken. En jawel hoor: vier gegarandeerde hits! Ader, oog, beweging, een gesmoord kukeleku, the works. Over een aantal andere verschilden meneer en dochter Wateetons van mening. Dan was er bijvoorbeeld wel een donkere vlek zichtbaar, en een grote luchtkamer maar geen beweging. Of de schil was gewoon te dik en donkerbruin. Zelfs voor MegaMindy. In twee eieren was met zekerheid geen ontwikkeling te zien. Die waren waarschijnlijk van meet af aan onbevrucht.

Meneer moet zeggen, het heeft toch wel wat, het leven.
The plot chickens.

  1. 1
    Yvon

    Als meneer al schouwenderwijs het verschil weet te bepalen tussen haantjes en hennen, kan meneer daar heel rijk mee worden. Maar ik zou een andere zaklamp kiezen, voor je ‘t weet wil Mega Mindy ook een deel van de opbrengst.

Geef een reactie