Volgens mij werkt mijn nieuwe ph meter niet helemaal

Volgens mij werkt mijn nieuwe ph meter niet helemaal


 1. 1
  Ronald

  Nee, die apparaatjes werken niet. Had er ooit 3 gekocht en ze gaven alledrie een andere waarde aan met zeer grote verschillen. Gelukkig nam Conrad ze wel terug.

 2. 2
  Henk Verhaar

  Ik kan me ook niet voorstellen dat een pH-meter met twee metalen (?) inprik-electroden (?) werkt. Het ziet er uit als een soort glorified multimeter (voltage, weerstand, zoiets). Geleidbaarheid waarschijnlijk. Voor pH heb je een H+gevoelige glaselectrode nodig, en een referentieelectrode. En een multimeter om het spanningsverschil tussen beide te meten.

  • 12
   Meneer Wateetons

   Lastig te gebruiken bij relatief vaste stoffen zoals worst. Beetje tegen het oppervlak aan drukken werkt wel een beetje maar niet geweldig. Meneer was op zoek naar een, huistuinenkeuken, alternatief.

 3. 13
  Yvonne

  Volgens mij werken de ‘standaard’ pH-meters (met glaselectrodes, zoals Henk Verhaar dat hierboven al meldde) ook alleen met vocht. Je meet dan de concentratie H+ in een oplossing (en daar dan weer de 10Log van, zie de p in pH). In droge omgeving wordt het wat lastig om te definieren wat de zuurgraad is. Maar helpt één druppel water op de (half)vaste stof niet?

Geef een reactie