recept, zelf maken |

Thaise curry week

Meneer kreeg het plots op zijn heupen. Het zal de vakantie naar Thailand zijn die nog maar 12 weekjes slapen in de toekomst ligt. Er moesten curry’s gemaakt worden. Thaise curry’s. Nu is Amsterdam-Noord niet echt de plek om daar ingrediënten voor aan te schaffen, maar gelukkig heeft meneer wel het één en ander in huis, zoals:

 • zout
 • peper
 • kokosmelk
 • limoen
 • limoenblad
 • laos
 • sojasaus
 • oestersaus
 • knoflook
 • ui
 • gember
 • vissaus
 • korianderzaad
 • korianderblad
 • reguliere lidlbasilicum
 • komijn
 • citroengras
 • rode pepers
 • palmsuiker
 • mononatriumglutamaat
 • djeroek poeroet
 • citroen
 • tamarinde
 • garnalenpasta
 • koenjit

Daar moet wel wat mee te maken zijn. Met al enige ‘maar’, dat mevrouw niet van pittig houdt. Die krijgt het nog zwaar daar in de oost. (En ze houdt ook niet zo korianderblad, och arme).

Currynight

De eerste curry die hij maakte bestond uit laos, korianderzaad, citroengras, knoflook, ui, zout, limoensap, paprika, palmsuiker, limoenblad en kokosmelk. Een beetje flauw, zelfs met een scheutje vissaus. Mevrouw vond hem dus erg lekker.

77b395d0248311e382b422000a1f9ab7_7 8fad0116254211e3ac8422000a1fbf16_7

Curry nummer twee was een tipje van een gewaardeerde lezer: korianderzaad, komijn, zwarte peper en zout, en knoflook, laos, koenjit, kaffir limoenrasp (per ongeluk vervangen door limoenblad; LEZEN meneer!), een beetje garnalenpasta, citroengras, een sjalotje, een teentje knoflook en een berg basilicum. De korianderwortel was het enige wat hij niet in huis had. Evenals de groene chillies, maar ja, mevrouw enzo. Alles in de blender en hoppatee: prachtig groen, en trés curry looking, maar gemengd met kokosmelk weer een beetje meh. Vanavond zal mevrouw er dus wel weer van smullen.

Maar het is pas woensdag. Nog een halve week te gaan. Tips voor de ultieme meh-loze curry, met deze ingrediënten? (Zonder meteen mevrouw de schuld te geven, Hoewel het natuurlijk wel (allemaal) haar schuld is).


0 reacties op “Thaise curry week
 1. Aversie tegen verse koriander is genetisch bepaald ( http://blog.23andme.com/23andme-research/cilantro-love-hate-genetic-trait/ ), en komt ook in De Oost voor – aldaar gewoon vriendelijk vragen of ze er alsjeblieft geen verse koriander in doen bij het bestellen, en alles komt goed.
  Verder zit in de Koningsstraat (bij de Nieuwmarkt) in Amsterdam een prima Thaise supermarkt, waar zelfs een Thaise vriendin van mij onder de indruk van was – ze hebben daar dan ook Thaise Basilicum.
  Een van mijn favoriete curry’s is een rode curry met een hint van Mango (gebruik ingeblikte mango-puree, en één overrijpe verse mango) – maar ik heb geen idee of dit enigszins in de richting van iets Thais komt. Het smaakt wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend