recept, zelf maken |

Thaise curry week

Meneer kreeg het plots op zijn heupen. Het zal de vakantie naar Thailand zijn die nog maar 12 weekjes slapen in de toekomst ligt. Er moesten curry’s gemaakt worden. Thaise curry’s. Nu is Amsterdam-Noord niet echt de plek om daar ingrediënten voor aan te schaffen, maar gelukkig heeft meneer wel het één en ander in huis, zoals:

 • zout
 • peper
 • kokosmelk
 • limoen
 • limoenblad
 • laos
 • sojasaus
 • oestersaus
 • knoflook
 • ui
 • gember
 • vissaus
 • korianderzaad
 • korianderblad
 • reguliere lidlbasilicum
 • komijn
 • citroengras
 • rode pepers
 • palmsuiker
 • mononatriumglutamaat
 • djeroek poeroet
 • citroen
 • tamarinde
 • garnalenpasta
 • koenjit

Daar moet wel wat mee te maken zijn. Met al enige ‘maar’, dat mevrouw niet van pittig houdt. Die krijgt het nog zwaar daar in de oost. (En ze houdt ook niet zo korianderblad, och arme).

Currynight

De eerste curry die hij maakte bestond uit laos, korianderzaad, citroengras, knoflook, ui, zout, limoensap, paprika, palmsuiker, limoenblad en kokosmelk. Een beetje flauw, zelfs met een scheutje vissaus. Mevrouw vond hem dus erg lekker.

77b395d0248311e382b422000a1f9ab7_7 8fad0116254211e3ac8422000a1fbf16_7

Curry nummer twee was een tipje van een gewaardeerde lezer: korianderzaad, komijn, zwarte peper en zout, en knoflook, laos, koenjit, kaffir limoenrasp (per ongeluk vervangen door limoenblad; LEZEN meneer!), een beetje garnalenpasta, citroengras, een sjalotje, een teentje knoflook en een berg basilicum. De korianderwortel was het enige wat hij niet in huis had. Evenals de groene chillies, maar ja, mevrouw enzo. Alles in de blender en hoppatee: prachtig groen, en trés curry looking, maar gemengd met kokosmelk weer een beetje meh. Vanavond zal mevrouw er dus wel weer van smullen.

Maar het is pas woensdag. Nog een halve week te gaan. Tips voor de ultieme meh-loze curry, met deze ingrediënten? (Zonder meteen mevrouw de schuld te geven, Hoewel het natuurlijk wel (allemaal) haar schuld is).


0 reacties op “Thaise curry week
 1. Aversie tegen verse koriander is genetisch bepaald ( http://blog.23andme.com/23andme-research/cilantro-love-hate-genetic-trait/ ), en komt ook in De Oost voor – aldaar gewoon vriendelijk vragen of ze er alsjeblieft geen verse koriander in doen bij het bestellen, en alles komt goed.
  Verder zit in de Koningsstraat (bij de Nieuwmarkt) in Amsterdam een prima Thaise supermarkt, waar zelfs een Thaise vriendin van mij onder de indruk van was – ze hebben daar dan ook Thaise Basilicum.
  Een van mijn favoriete curry’s is een rode curry met een hint van Mango (gebruik ingeblikte mango-puree, en één overrijpe verse mango) – maar ik heb geen idee of dit enigszins in de richting van iets Thais komt. Het smaakt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

21 sep
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp