Meneer schrijft een boek: Over Rook

Meneer schrijft een boek: Over Rook


over rook cover 3

In Over Rook kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groente: het verschil tussen koud en warm roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en smoking gun), de subtiele smaakverschillen tussen de eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je deze laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in Over Rook uiteraard ook hoe je een rookbom moet maken, waarom de Chinezen rookten op wolvenpoep en hoe je zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp. De tientallen recepten zijn zeer gevarieerd; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, paling en Amsterdamse ossenworst tot gerookte mozzarella, paprikapoeder en zelfs gerookte dranken. Tenslotte bevat Over Rook exclusieve recepten van Jonnie Boer (De Librije***), Vuur en Rook.nl, Rookoven.com, Frank’s Smoke House en Dutch BBQ team. De illustraties zijn natuurlijk weer van de hand van Tijs Koelemeijer.

In de winkel in maart/april 2014

Lees er meer over in de nieuwe folder van Goodcook.nl

 1. 1
  Marc

  Maart/April pas!? Verduiveld, ik denk dat is een mooi cadeau voor mezelf met de kerst..

  U had het stukje beter zo kunnen beginnen: “Ergens in Maart/April 2014 ‘Over Rook’, daarin kom je werkelijk alles… ”

  Ga ik in een hoekje mokken tot die tijd. 🙁

 2. 10
  Luus

  Heb net het boek Rook besteld als cadeau voor iemand.
  Krijg een bevestiging van mijn bestelling.
  Staat er onder de bevestiging (factuur):
  Schroom niet contact op te nemen met vragen of het aanbod van sexuele gunsten.
  Zeer onprofessioneel! Ik vind dit echt niet kunnen.
  Wat is het idee hier achter?

Geef een reactie