boodschappen, Over worst |

Meneer test: vleesvervangers van de Lidl

Meneer kent de argumenten voor en tegen, en uw ‘waarom willen vegetariërs per se nepvlees eten’ kunt u overslaan. Hij vindt vleesvervangers vooral technologisch interessant. Over zijn waardering voor de razend knappe producten van Vegetarische Slager heeft hij hier al vaak geschreven. Nu is ook meneers favorietewinkelalsdealdigeslotenis, de Lidl, is begonnen met de verkoop van sojaburgers en eiwitworsten. Die moest meneer natuurlijk proberen. Hij kocht de pesto mozarella burger en de vegetarische braadworst.

Pesto mozzarellaburger

2016-10-28-11-51-09 2016-10-28-11-51-38 2016-10-28-12-01-10

Met 15% mozzarella, en in totaal 34% groente en 8% pesto valt de inhoud niet tegen. Uiteraard zitten er een berg hulpstoffen bij voor smaak en consistentie, maar ik heb wel eens neppere burgers gezien. Zo bevatten de insecten– en algenburgers van de Jumbo slechts 15% en 3,7% van hun hoofdingrediënt. De smaak en het mondgevoel zijn niet onaardig. De burger is een beetje zacht maar dat valt niet te vermijden als je hoofdbestanddelen mozzarrella, groente en pesto zijn. Ik kom zowaar herkenbare stukken gegrilde groente tegen. Conclusie: voor een vegaburger is het geen onaardige keuze. Dat pesto nogal jaren ’90 is, en in deze burger zonnebloemolie bevat maar pijnboompitten mist vergeten we dan maar even.

Vegetarische braadworst

2016-11-07-18-13-56 2016-11-07-18-17-31 2016-11-07-18-42-02 2016-11-07-18-51-50
Meneer heeft, als erkend worstspecialist, al heel wat vegetarische worsten geprobeerd. De kwaliteit varieert van oneetbaar tot bijna echt. Die van de Lidl zit er tussenin, maar wel aan de goede kant van het midden. Hij bestaat voornamelijk uit soja- en tarwe-eiwit wat hem een prettige en stevige bite geeft, die naar meneers zin nog wel iets te ‘broderig’ is. De worst mist de sappigheid van een echte braadworst. Iets meer vet zou welkom geweest zijn. De smaak doet denken aan boterhamworst. Conclusie: een weinig avontuurlijk, maar alleszins acceptabele vegetarische worst die het echter niet haalt bij die van de Vegetarische Slager of Goodbite.

Zo, nu gaat hij bloedworst maken.


3 reacties op “Meneer test: vleesvervangers van de Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp