cadeautjes, Over Rot |

Cadeautjes: crunchers, nederkimchi en bietentortilla's

Wanneer meneer als pre-puberend jongetje Wateetons de telefoon opnam werd hem standaard gevraagd “Is uw man thuis?”. Met zijn hipsterbaard en stalen pectoralis major (compensatie) wordt hij tegenwoordig nog maar zelden voor meisje aangezien*. Ook niet voor blogmeisje, trouwens. Dat is dan weer een beetje jammer, want de postbus blijft daardoor meestal leeg.
Meestal, maar niet altijd.
Sultana Crunchers
img_20170110_094851-2
Als er één productnaam past bij meneers stalen spieren dan is het wel Crunchers. Good call, Verkade. Deze drie nieuwe varianten van de bekende tussendoorkoekjes zijn niet zoet maar hartig: Rozemarijn & Zeezout, Italiaanse Kruiden en Kaas & Tomaat. Alle drie de varianten zijn zowaar behoorlijk goed te eten. Zeker niet te zoet, en de favoriet Rozemarijn & Zeezout is zelfs lekker knapperig met een fijne ziltigheid en een duidelijke rozemarijnsmaak. De Italiaanse Kruiden smaakt dan weer te veel naar Italiaanse kruiden uit een potje van de supermarkt.
Gefermenteerde groenten van Christian Weij en Kramer
img_20170110_095053
Rot-collega Christian Weij stort zich met de Wageningen Universiteit en zuurkoolproduct Kramer op het ontwikkelen van nieuwe gefermenteerde groenten voor in de winkel. Een uitstekend idee, want laten we wel zijn, met de huidige keuze tussen wijnzuurkool of curryzuurkool is het assortiment ronduit mager.  De eerste resultaten liggen nu bij de conceptstore van De Vegetarische Slagerraw fermented Kimchi, Komkommersalade en Bloemkool. Meneer kreeg van alle drie een emmertje, om te proeven. De komkommersalade is de absolute favoriet, superfris, niet te zuur en met een hint van augurkjes. Kan overal bij. De bloemkool daarentegen is, dat geldt althans voor meneers emmer, helaas een miskleun. Niet knapperig, maar papperig. Als we papperige bloemkool willen dan vragen we wel of oma het kan koken. Met een kaassausje. De kimchi tenslotte is zeker niet verkeerd, ook lekker fris en met veel vrolijk ogende wortel erin. Het is wel een beetje een Nederkimchi, tamelijk mild en duidelijk gemaakt zonder Koreaanse paprika of vissaus. Prima voor een eerste kennismaking met de Koreaanse koning der koolfermenten. Kortom, hulde voor dit initiatief, maar ik adviseer nog even door te ontwikkelen voor het aan Ahold aan te bieden.
No Fairy Tales groentewraps
img_20170110_095004
Wat al wel met succes aan Ahold is aangeboden zijn de wraps van No Fairy Tales. Ongeveer 2 jaar geleden begon Bernadette Kooijman (die ook betrokken is bij de hierboven genoemde groente) een start-up met als doel meer groenten op het menu van de Nederlander te zetten. Groente verstoppen is één manier om dat voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld in tortilla’s. Onder de naam No Fairytales zijn bieten- en worteltortilla’s verkrijgbaar die uit 45% groenten bestaan. Ze zien er vrolijk uit. Ook de verpakking is tof vormgegeven en een blik op de ingrediëntendeclaratie laat zien dat de claim klopt. De tortilla’s zijn even stevig en rol- en vouwbaar als de exemplaren die je normaal koopt. Dochter Wateetons had wel door dat er wat anders was: “zeker met bietensap”. Ze vond ‘de gewone toch lekkerder’, waarbij lekkerder in haar geval zoveel betekent als ‘die lust ik ook niet’. Meneer at er gisteren twee en kreeg alleen door die tortilla’s dus al een kleine 50 gram groente binnen. Verder vulde hij ze met gehakt, paddenstoelen en kimchi. Zelfgemaakt. De No Fairy Tales tortilla’s liggen sinds 2 maanden in de Albert Heijn.
*(Overigens denkt men nog wel altijd dat meneer homoseksueel is. En zo blijft ook zijn bed leeg.)
 


0 reacties op “Cadeautjes: crunchers, nederkimchi en bietentortilla's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermentatie to do list

Check deze handig kaart met bekende fermentaties, gecategoriseerd naar hoofdingrediënt. Welke heb je nog niet geproefd?


Rotzooi festival op 2 en 3 juli (met oa sandor Katz)

Op 2 en 3 juli is de vijfde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival, op het Smaakpark in Ede. Met lezingen, workshops, en een markt (en Sandor Katz).

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp