ah shit, experimenteerdrift, zelf maken |

Zwamzorgen

2017-03-10-18-35-39

Dat paddenstoelen kweken op koffiedik, het is lastiger dan het lijkt. Eerder deed meneer daar al verslag van waarna binnen een dag opeens de eerste grijsbepunte sprietjes uit het gat in zijn Ikea ziploc piepten. Gewoon Heel Lang Wachten leek de oplossing. Beschuit met muisjes en de schoonouders op de koffie: “mag ik ze even vasthouden?” Maar een dag later waren de sprietjes overleden. Het grijze oogje zwart, het sprietje verschrompeld. Wanhoop in huize Wateetons. Maar, onder sprietjes 1 piepten alweer sprietjes 2 te voorschijn. Hoera! Waarna ook zij de volgende dag verschrompelden. Wanhoop! Zo ging het door met sprietjes 3, 4, 5, 6 en 7. Hoerawanhoophoerawanhoop. Ondertussen probeerde meneer zonder kennis of kunde uit alle macht zijn sprietjes te redden. Bespuiten met water, plastic er vanaf, de schimmelklont in een bakje water, meer licht, minder licht. Niets hielp. Tot na een week zelfs de aanwas van nieuwe sprietjes stopte. Wat resteert is somberheid en droefenis en een verschrompelde steenpuist.

Dan maar een stukje fietsen. Afleiding. Het is lente immers. Zeggen ze. Terwijl meneer met geknakte rug en gebroken geest zijn fiets uit de berging haalde viel zijn oog op de vergeten plastic Action-whey-proteïne pot waar zijn andere broed in groeide.

2017-03-10-18-35-04

HOERA!

(Alhoewel….)


0 reacties op “Zwamzorgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend