Tip: De Etende Mens – 18 april – De Balie

Tip: De Etende Mens – 18 april – De Balie


Tipje van Meneer:

Eten is meer dan voeding, het maakt ons mens. In de serie Wat Maakt Ons Mens onderzoekt De Balie dit keer samen met culinair journalist Joël Broekaert de rol die eten speelt in het vormgeven van ons leven en identiteit.

We bewonderen tot kunst verheven voedsel als dat van NOMA en kijken massaal naar alle kookprogramma’s op televisie, maar weten nauwelijks iets over de achtergrond van het eten op ons bord. Zouden we op een ander gebied waar we dagelijks mee geconfronteerd worden accepteren dat we zo weinig ervan weten? Een avond vol experiment en gesprek over eten als kunst en gastronomie als onderdeel van onze beschaving. Wat betekent het om de etende mens te zijn?

Met o.a:

 • Chefkok Jonathan Karpathios van restaurant Vork&Mes en voorvechter van ‘Echt Eten’. Jonathan werkt met producten van dichtbij die zoveel mogelijk zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen tot stand kwamen.

 • Cultureel commentator NRC Handelsblad Joyce Roodnat over eten in de kunst en kunst als eten.

 • Hersenonderzoeker VU Ysbrand van der Werf over wat eten met onze hersenen doet en hoe smaak werkt.

 • Een demonstratie van Erik Waagmeester van Slagerij de Wit en Joël Broekaert over van-kop-tot-staart eten.

Meer info hier, en koop hier je tickets. Óf ga voor gratis euro. Meneer mag namelijk maar liefst 3 x twee kaarten weggeven. Wie het eerst, twees, of dersies komt, wie het eerst maalt. Dus roept u maar.

 

 1. 8
  iNgeborgh van Lonkhuyzen

  Ik ben aan het uitpuzzelen of ik de laatste trein terug naar het oosten nog haal. Had me niet 123 gerealiseerd dat het ‘s avonds zou zijn. Het gebeuren eindigt rond 22:00. Mocht ik het niet redden, kan iemand mijn kaartje overnemen! Ik laat het hier asap weten..

 2. 9
  iNgeborgh van Lonkhuyzen

  Helaas; ik haal de trein terug naar mijn woonplaats vlak bij de Duitse grens niet. Erg jammer! Mijn kaartjes kunnen dus doorgeschoven worden. Veel plezier allemaal!

Geef een reactie