op jacht, recept, zelf maken |

Kop tot Staart – #rauwcuracao style

Vijf workshops geeft meneer hier op het prachtige eiland, elk met een lokale twist. Worsten van zelfgeschoten duifjes, gerookte leguaan en kop tot staart met een lokaal wild zwijn en geit.

Geiten zijn populair op het eiland. Ze lopen semi-verwilderd rond en vreten – goats be goats– alles wat los en vast zit. Omdat ze los lopen komen ze nog wel eens in aanraking met een auto – rijdende Antillianen be rijdende Antillianen-. De kosten zijn dan voor de eigenaar van de geit. Er lopen heel wat geiten rond waarvan het oormerk is verwijderd zodat ze in geval van een botsing niet te traceren zijn. Dat scheelt schadevergoeding. Aan de andere kant, een geit zonder oormerk kun je ook vrij makkelijk achterin de auto zetten voor een spontane BBQ. Wat ook veel gebeurt.

Wij deden het netjes, mede gezien de geringe inhoud van de kofferbak van de huurkia, en hadden een geit met een oormerk tot onze beschikking. Henk, slager maar tegenwoordig commercieel directeur bij groothandel DeliNova, beende het beestje vaardig en welbespraakt uit. Althans, een half leven op het eiland, maar zijn Drentse accent zat er nog goed in. ‘t Was een prachtbeest. Met zijn 20 kg eigenlijk voldoende voor de 20 deelnemers, maar er was voor ons ook nog een wild zwijnje geschoten. Een klein en tamelijk schriel beestje, zoals ze hier op het eiland in grote getale rondlopen. Buikspek buikschmeck. Met 20 man maakten we van de twee beestjes worst, pate, jerky, gestoofd kopvlees, carribean ‘cabritu’ spareribs, gebakken hart, bout van de BBQ en nog veel meer. Het was een topavond.

Meneer had de slager verzocht ook de ballen te leveren. Een opdracht die hij serieus nam: trots kwam hij aanlopen met een kleine supermarkttas vol geitentestikels. Het was even slikken voor de deelnemers, maar zoals zoveel incourante delen (hart, bloed, hersenen) is het vooral het idee, en niet de smaak die afstoot. Sterker nog, het bleek misschien wel het meest populaire gerecht. Ze gingen schoon op en ik meen zelfs dat ik iemand de tas heb zien schoonlikken. Maar misschien dat de carribische rum, de permanente 32 graden en vermoeidheid door vijf workshops mijn blik vertroebelde.

Testikelnuggets. Kan ook met lam of stier.

Ingrediënten

 • geitenballen
 • zout en peper
 • frituurolie
 • paneermeel
 • bloem
 • ei

Bereiding

 1. snij de ballen in tweeen
 2. verwijder het vlies, dit gaat heel makkelijk met de hand
 3. kruid de ballen, sla ze wat platter tot een soort schnitzel
 4. paneer ze
 5. frituur ze in een paar minuten in olie van ca 180 graden
 6. serveer met beetje citroen

 


0 reacties op “Kop tot Staart – #rauwcuracao style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp