Over Rot, Over worst, uit eten |

Meneer eet uit. 6 redenen om Spingaren te bezoeken

a. Vette naam sowieso
Niet bij elkaar gePRburoot. Een van de eigenaren heet daadwerkelijk Jan Spingaren.

b. Waanzinnig mooi pand
Achter de ingang aan de Herengracht gaat nog zeker 60 meter verscholen. Kruipdoor, sluipdoor en weer vind je jezelf terug in een of andere gave ruimte. Een kleine ontdekkingsreis. Je kunt er ook met groepen terecht, tot wel 200 personen.

c. Vleeshouwers en groentemakers
Op de verschillende borrelkaarten: huisgemaakte droge worsten, pancetta, rilletes en pastrami. Maar ook veel vegetarische opties als eveneens zelfgemaakte labneh, kimchi, huisgerookte rode biet, tempehkoekjes en seitanspiesjes. Je vergezelt ze met dertig wijnen per glas, evenzoveel bieren en twee handen cocktailkeuze.

d. Geïnspireerd op Over Worst en Over Rot
Meneer kreeg een telefoontje, of hij naar de opening wilde komen. Want verschillende gerechten en technieken van de menukaart waren geïnspireerd op zijn boeken. Hoe cool is dat? De PR dame die hem ontving zocht met een skeptische blik op de hippe meisjes gastenlijst naar een ‘meneer’, tot de eigenaar hem kwam redden. “We hebben alles op de menukaart van deze meneer gejat”. Zo trots.

e. Ze hebben een eigen worst-fermentatie en rijpingsruimte
Meneer kreeg een rondleiding en wilde natuurlijk ook graag de charcuterie-room zien. “Niet het meest sexy gedeelte van het pand hoor” waarschuwde Jan Spingaren. I beg to differ. In een gang onder het gebouw bevonden zich twee cellen, netjes op temperatuur en luchtvochtigheid gehouden met behulp van een luchtbevochtiger en een verwarmingselement. Zelfgebouwd, met Over Worst in de hand. Honderden zelfgedraaide worsten hingen er te rijpen en te drogen. Zo trots (bis).

f. Flexibele prijzen
Het enige restaurant waar je zichtbaar korting krijgt als je op rustige momenten komt. Bij het reserveren zie je direct hoeveel minder je kwijt bent als je die week bijvoorbeeld op woensdagavond of zondagmiddag komt. Dat kan zo 25% schelen.

Spingaren – Vleeshouwers en Groentemakers
Herengracht 88, Amsterdam
www.spingaren.nl
+31 (0) 20-6249635


0 reacties op “Meneer eet uit. 6 redenen om Spingaren te bezoeken
  1. Ik was er bijna heen gegaan op basis van dit verhaal. Maar wat moet ik dan denken van de recensie in het Parool? “Alle drie worsten zijn bremzout en touwig, met brokken ranzig geworden vet. Ik neem het woord niet snel in de mond, maar het is uitermate vies.” Cijfer een 3? Daar gaat toch iets niet helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermentatie to do list

Check deze handig kaart met bekende fermentaties, gecategoriseerd naar hoofdingrediënt. Welke heb je nog niet geproefd?


Rotzooi festival op 2 en 3 juli (met oa sandor Katz)

Op 2 en 3 juli is de vijfde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival, op het Smaakpark in Ede. Met lezingen, workshops, en een markt (en Sandor Katz).

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp