Meneer eet uit. 6 redenen om Spingaren te bezoeken

Meneer eet uit. 6 redenen om Spingaren te bezoeken


Deze diashow vereist JavaScript.

a. Vette naam sowieso
Niet bij elkaar gePRburoot. Een van de eigenaren heet daadwerkelijk Jan Spingaren.

b. Waanzinnig mooi pand
Achter de ingang aan de Herengracht gaat nog zeker 60 meter verscholen. Kruipdoor, sluipdoor en weer vind je jezelf terug in een of andere gave ruimte. Een kleine ontdekkingsreis. Je kunt er ook met groepen terecht, tot wel 200 personen.

c. Vleeshouwers en groentemakers
Op de verschillende borrelkaarten: huisgemaakte droge worsten, pancetta, rilletes en pastrami. Maar ook veel vegetarische opties als eveneens zelfgemaakte labneh, kimchi, huisgerookte rode biet, tempehkoekjes en seitanspiesjes. Je vergezelt ze met dertig wijnen per glas, evenzoveel bieren en twee handen cocktailkeuze.

d. Geïnspireerd op Over Worst en Over Rot
Meneer kreeg een telefoontje, of hij naar de opening wilde komen. Want verschillende gerechten en technieken van de menukaart waren geïnspireerd op zijn boeken. Hoe cool is dat? De PR dame die hem ontving zocht met een skeptische blik op de hippe meisjes gastenlijst naar een ‘meneer’, tot de eigenaar hem kwam redden. “We hebben alles op de menukaart van deze meneer gejat”. Zo trots.

e. Ze hebben een eigen worst-fermentatie en rijpingsruimte
Meneer kreeg een rondleiding en wilde natuurlijk ook graag de charcuterie-room zien. “Niet het meest sexy gedeelte van het pand hoor” waarschuwde Jan Spingaren. I beg to differ. In een gang onder het gebouw bevonden zich twee cellen, netjes op temperatuur en luchtvochtigheid gehouden met behulp van een luchtbevochtiger en een verwarmingselement. Zelfgebouwd, met Over Worst in de hand. Honderden zelfgedraaide worsten hingen er te rijpen en te drogen. Zo trots (bis).

f. Flexibele prijzen
Het enige restaurant waar je zichtbaar korting krijgt als je op rustige momenten komt. Bij het reserveren zie je direct hoeveel minder je kwijt bent als je die week bijvoorbeeld op woensdagavond of zondagmiddag komt. Dat kan zo 25% schelen.

Spingaren – Vleeshouwers en Groentemakers
Herengracht 88, Amsterdam
www.spingaren.nl
+31 (0) 20-6249635

 1. 1
  reactie via Facebook

  Kijk, hier is het bewijs dat de technisch culinaire boeken van meneer een veel verder gaande invloed hebben dan de winnaar van het kookboek van het jaar ooit zal hebben, niet alleen nu, maar nog jaren te gaan. Ik verheug mij nu al op het volgende boek.

 2. 4
  Servaes Familytree

  Kijk, hier is het bewijs dat de technisch culinaire boeken van meneer een veel verder gaande invloed hebben dan de winnaar van het kookboek van het jaar ooit zal hebben, niet alleen nu, maar nog jaren te gaan. Ik verheug mij nu al op het volgende boek.

 3. 5
  Erik

  Heel gaaf! Ga ik zeker een keer langs!!

  P.S. Wat is de foto van het bierviltje (pateworst en White Mamba bier) – drank/spijscombinaties van eigen menu op de onderzetters?

 4. 7
  Micon

  Ik was er bijna heen gegaan op basis van dit verhaal. Maar wat moet ik dan denken van de recensie in het Parool? “Alle drie worsten zijn bremzout en touwig, met brokken ranzig geworden vet. Ik neem het woord niet snel in de mond, maar het is uitermate vies.” Cijfer een 3? Daar gaat toch iets niet helemaal goed.

Geef een reactie