Tip: dit weekend Butcher’s Heaven (met watkortingtons!)

Tip: dit weekend Butcher’s Heaven (met watkortingtons!)


Deze diashow vereist JavaScript.

“Ik moet het eigenlijk een beetje rustiger aan gaan doen” verzucht Gertjan Kiers, ‘demoslager’ en auteur van De Vleesbijbel. Hij heeft net een paar duizend tournedos gesneden en zit met een bebloed schort aan een cappuccino, haarnetje op het kale hoofd, de getatoeëerde armen ontbloot. “Ik ben bijna vijftig, man”. Om in de volgende zin te vertellen over het nieuwe BBQ team waar hij net lid van is geworden en te mijmeren over zijn plannen voor een eigen restaurant. Oh, en dan is er nog Butcher’s Heaven, aankomend weekend dat hij samen met vleesbuddy en auteur van de BBQ bijbel, Julius Jaspers organiseert.

In het weekend van 13 tot 15 oktober 2017 tovert het festival de Centrale Markthal op het Foodcenter in Amsterdam drie dagen om tot een paradijs voor de carnivoor. Waar het ooit draaide om aardappelen, groente en fruit staat nu vlees in de meest uitgebreide zin van het woord centraal. Dit jaar voor de tweede maal. Ruim twintig restaurants en zes BBQ teams presenteren er hun signature dish. Van Ron Gastrobar, en Niven tot  TheRoast Room en Castell. Sterrententen en goede brasserieën staan gebroederlijk naast elkaar. Iedereen, van sterrenchef tot pitmaster kookt op de Big Green Egg. Geen gedoe met woks, ovens, sous vide apparaten of thermomixers. Kolen, hout en vuur.

Tijdens deze tweede editie is het programma nog uitgebreider met onder andere de (gratis) Butcher’s Heaven Burger Night op vrijdag, de Amsterdam BBQ Challenge, workshops, proeverijen en een Slagerij Theater. Daar geeft Kiers net als vorig jaar weer een hele serie uitsnij-demonstraties. Rondbenend als een vleesrockster, met een grapje hier, gepeperde uitspraak daar en heel veel beledigingen aan het adres van diezelfde tournedos laat hij zien hoe je een varken, rund en zwijn uit elkaar haalt.

Dat wordt dus niks met dat rustiger aandoen.

Met Watkortingons naar Butcher’s Heaven
Koop nu twee kaarten voor Butcher’s Heaven voor €12 (in plaats €20 aan de deur). Schaf je tickets aan via:
www.butchersheaven.com/tickets/  en gebruik de code wateetonsbutcher

Butchers Heaven
13 t/m 15 oktober 2017
www.butchersheaven.com

Centrale Markthal
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051KM Amsterdam

Vrijdag van 17.00 tot 23.00
Zaterdag van 12.00 tot 23.00
Zondag van 12.00 tot 20.00

Alvast een beetje inlezen?

 

Geef een reactie