Twee vuilniszakken vol ah shit

Twee vuilniszakken vol ah shit


Meel, bloem, gypsum powder, linzen, zwarte bonen, bulgur, cacaobonen, havermout, glutenmeel, spaghetti, thee, rietsuiker, mais, cornflakes, walnoten, sesamzaad, beschuit, cracottes, lasagnabladeren, rijstebloem, kokos, melkpoeder, broodkruim, cacao, boekweitmeel, paneermeel en tapiocameel. Twee volle vuilniszakken gooide meneer vandaag weg. De reden: meelmotjes.  “Als je die hebt ben je redelijk fucked” schreef iemand toen meneer zijn eerste wurpje trof in een bakje paprikapoeder. Daarna in de amarant. En vanochtend in zijn thee. Er zat niks anders op dan alle open verpakkingen weg te mikken.

Redelijk fucked, indeed.

Meneers kruidenvoorraad heeft hij nog niet weg willen gooien. Maar nu hij de beschrijving van de Indische meelmot – of voorraadpotmot- op wikipedia leest, inclusief het kunnen vreten door plastic, vreest hij dat die het ook niet gaan redden.

Aan de andere kant, het ruimt wel lekker op.

 1. 4
  Marjolein Kramer

  Voor de kruiden….even invriezen is misschien nog wel een optie. 1 week in de vriezer dan 1 week er uit en dan nog een week. Deze methode gebruiken we ook met museumcollectie dus wellicht werkt dat op die motjes ook wel, sterkte!

 2. 11
  Annemarie Brekelmans

  Ik had het er van de week nog over met de plaatselijke molenaar. Die beestjes zitten al in het produkt, en als het warm wordt komen ze uit. Ik had ze van de zomer ook in een compleet afgesloten emmer met deksel. Broodkevers ook, een hele dierentuin. Ze zijn niet giftig. Niet te veel voorraad hebben en proper werken is het enige dat je er tegen kunt doen. Je kunt ook lijmkaartjes kopen om in de kast te zetten.

 3. 18
  Kim

  Fucked… Al een jaar hier in de keuken.. Op het plafond, die klote plakstickers, ín dichte verpakkingen.. Dacht ze wel weg te werken maar overweeg nu álles weg te gooien ineens en de keuken een week op slot te doen

 4. 22
  Emile

  Arme meneer. Alleen nog ongekruid eten en geen meel/bonen/etc meer. Wordt het soms weer eens tijd dat er voor meneer gekookt wordt? (Als je die enge beestjes dan maar thuis laat).

 5. 23
  Kim

  Manmanman wateetons?
  Nou helemaal niks meer uit mijn keuken voorlopig !
  ..ook ik had zal regelmatig een belachelijke hoeveelheid motjes in huis vliegen, een enkele keer een larve of rupsje (FUCKERS!!!!!) in een open zakje of pot en tot dit artikel géén idee waarvandaan of watermeetedoen?
  Vandaag pak ik dit grondig aan. dahaaaggg alle varianten linzen/polenta/rijst/kruiden etc etc
  Weg met alles wat niet in een blik of pot zit.
  Nee, weg ook die aangebroken potten.
  Toch die vacuüm zakken noten en granen checken; IEUWWWWW

  En in de hoeken en kieren van het plafond boven de kasten zitten de rupsjes, hoe roei ik die uit???
  HELLUP

Geef een reactie