Meneer eet uit: Ikeabrood

Meneer eet uit: Ikeabrood


Deze diashow vereist JavaScript.

En dus liep meneer door Ikea Delft.  Een nieuw bed had hij nodig, voor in de wateetons campervan. Het eerste was gesneuveld. Stelt u zich daar maar niet al te veel bij voor. Nul Sloveense Sletjes.

Pakje batterijen erbij. Verlengsnoertje. Prullenbakje. En even langs de Swedish Foodshop. Niets menselijks is hem vreemd. Wat schets zijn verbazing: een bakker. Nog een tamelijk serieuze ook. Met bakkers enzo. En een fi-lo-so-fie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Meneer nam twee broden mee, om te proberen. Thuis gekomen bleek het oud nieuws. De bakkerij zit er al sinds 2015. Maar ja, meneer komt nooit in Delft. Hij zou graag terloops toevoegen dat hij nooit bij Ikea komt (zoals hij zijn ‘ik kijk al jaren geen tv meer’ inmiddels met een delicate combinatie van bescheidenheid en arrogantie heeft geperfectioneerd) maar niets menselijks, enfin.  Wat blijkt: topbrood! De witte boule blanc was fijn spekkig en met een mooie korst, het meergranenbrood lekker stevig, echt volkoren en rijk van smaak. Beide kakeltjevers bovendien. Ze verkopen oa. ook ciabatta’s, kaneelbroodjes en baguettes.

Dat de eerste ambachtelijke bakkerij in Delft komt, is geen toeval. ‘Deze winkel is namelijk regelmatig een internationale proeftuin van het Zweedse concern’, weet De Levensmiddelenkrant. Maar ja, meneer komt nooit in Delft.

 1. 3
  reactie via Facebook

  Heerlijk. Bak regelmatig brood. Staat voor dit weekend op de planning. Na twee weekenden appeltaart, die overigens 24 uur op deze aardbol mochten zijn, tijd voor wat anders. De kaneelbroodjes zijn ook niet heel moeilijk. Dus hup hup richting supermarkt. Meneer kan zijn energie mooi kwijt aan het kneden.

 2. 4
  reactie via Facebook

  IKEA verkoopt ook een kant-en-klaar donker broodmix in een soort melkpak, water toevoegen, schudden, in een bakblik doen en afbakken, helemaal TOP!!!

 3. 7
  Saskia Akemah

  Heerlijk. Bak regelmatig brood. Staat voor dit weekend op de planning. Na twee weekenden appeltaart, die overigens 24 uur op deze aardbol mochten zijn, tijd voor wat anders. De kaneelbroodjes zijn ook niet heel moeilijk. Dus hup hup richting supermarkt. Meneer kan zijn energie mooi kwijt aan het kneden.

 4. 8
  job

  Best te doen inderdaad, ik weet dat ze aldaar van alles proberen. Graag zouden ze ook lokaal gaan maar er zijn niet veel bedrijven die de aantallen kunnen leveren…of met de marges. Maar toegeven dat brood is ok en veel kinderen die langslopen zien ook eens hoe je brood maakt.

 5. 16
  reactie via Facebook

  Meneer zijn commentaar is bij Ikea niet onopgemerkt gebleven. Ik ving op dat de recensie de hele bakkerij door is gegaan. Ik was daar om even een Speltbrood mee te nemen naar Leiden en wat macrons te verwerken ter plaatse, die volgens junior de lekkerste zijn.

 6. 17
  Servaes Familytree

  Meneer zijn commentaar is bij Ikea niet onopgemerkt gebleven. Ik ving op dat de recensie de hele bakkerij door is gegaan. Ik was daar om even een Speltbrood mee te nemen naar Leiden en wat macrons te verwerken ter plaatse, die volgens junior de lekkerste zijn.

 7. 19
  Henrie

  Het is echt ontzettend respectloos naar (Sloveense) vrouwen, om nog niet te spreken over plat en smakeloos, om het te hebben over ‘Sloveense sletjes’. Ik vond uw blog altijd zeer vermakelijk, maar dit maakt voor mij dat ik hier nooit meer zal komen. Het is niet meer van deze tijd om op deze wijze over vrouwen te praten en het hoort zeker niet thuis op een foodblog. Dat u een eenzame reis hebt gehad hoeft u niet te verwerken door middel van een seksistische grap op het internet. Dat doet u maar lekker privé en, als ik zo vrij mag zijn om het u bij dezen aan te raden, bij een psycholoog.

Geef een reactie