boodschappen, uit eten |

Meneer eet uit: Ikeabrood

En dus liep meneer door Ikea Delft.  Een nieuw bed had hij nodig, voor in de wateetons campervan. Het eerste was gesneuveld. Stelt u zich daar maar niet al te veel bij voor. Nul Sloveense Sletjes.

Pakje batterijen erbij. Verlengsnoertje. Prullenbakje. En even langs de Swedish Foodshop. Niets menselijks is hem vreemd. Wat schets zijn verbazing: een bakker. Nog een tamelijk serieuze ook. Met bakkers enzo. En een fi-lo-so-fie.

Meneer nam twee broden mee, om te proberen. Thuis gekomen bleek het oud nieuws. De bakkerij zit er al sinds 2015. Maar ja, meneer komt nooit in Delft. Hij zou graag terloops toevoegen dat hij nooit bij Ikea komt (zoals hij zijn ‘ik kijk al jaren geen tv meer’ inmiddels met een delicate combinatie van bescheidenheid en arrogantie heeft geperfectioneerd) maar niets menselijks, enfin.  Wat blijkt: topbrood! De witte boule blanc was fijn spekkig en met een mooie korst, het meergranenbrood lekker stevig, echt volkoren en rijk van smaak. Beide kakeltjevers bovendien. Ze verkopen oa. ook ciabatta’s, kaneelbroodjes en baguettes.

Dat de eerste ambachtelijke bakkerij in Delft komt, is geen toeval. ‘Deze winkel is namelijk regelmatig een internationale proeftuin van het Zweedse concern’, weet De Levensmiddelenkrant. Maar ja, meneer komt nooit in Delft.


0 reacties op “Meneer eet uit: Ikeabrood
  1. Meneer zijn commentaar is bij Ikea niet onopgemerkt gebleven. Ik ving op dat de recensie de hele bakkerij door is gegaan. Ik was daar om even een Speltbrood mee te nemen naar Leiden en wat macrons te verwerken ter plaatse, die volgens junior de lekkerste zijn.

  2. Meneer zijn commentaar is bij Ikea niet onopgemerkt gebleven. Ik ving op dat de recensie de hele bakkerij door is gegaan. Ik was daar om even een Speltbrood mee te nemen naar Leiden en wat macrons te verwerken ter plaatse, die volgens junior de lekkerste zijn.

  3. Het is echt ontzettend respectloos naar (Sloveense) vrouwen, om nog niet te spreken over plat en smakeloos, om het te hebben over ‘Sloveense sletjes’. Ik vond uw blog altijd zeer vermakelijk, maar dit maakt voor mij dat ik hier nooit meer zal komen. Het is niet meer van deze tijd om op deze wijze over vrouwen te praten en het hoort zeker niet thuis op een foodblog. Dat u een eenzame reis hebt gehad hoeft u niet te verwerken door middel van een seksistische grap op het internet. Dat doet u maar lekker privé en, als ik zo vrij mag zijn om het u bij dezen aan te raden, bij een psycholoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp