Tip: biohack academy

Tip: biohack academy


Meneer is er zo eentje. Hij wil dolgraag knutselen, tweaken en hacken. Hij kan alleen nog geen lampje vervangen, of fietsband plakken.  Hij mist de technische achtergrond, de bio-kennis, de tools en de rechterhanden. Maar de drang is daar. Voor hem, en mensen zoals hij is er de Biohack academy:

Are you interested in biotechnology, but you don’t have a background in either biology or technology? Do you like to make things yourself and tinker with technology? Interested in DIYBio but don’t know where to start? Or do you consider yourself creative and innovative and wanna work with some biomaterial? Come and join the fifth BioHack Academy!

Vet toch? Je eigen biobrandstof, drugs, voedsel, dieren of geuren maken. Of de oerknal. Met professionele apparatuur. Wel even 2000 euro neertellen voor tien lessen. Januari 2018 start het.

Meer info alhier: http://waag.org/nl/event/biohack-academy-5

 1. 5
  Erik

  Dit is supercool maar het is wel een flink bedrag. Op zich niet eens duur gezien het feit dat je er 10x een hele dag ‘onderwijs’ en toegang tot het lab voor terugkrijgt, maar het is een aardig bedrag om in één keer af te tikken (en er komen idd nog kosten bovenop voor materiaal voor de opstellingen, dat kun je dan zelf weer zo duur maken als je zelf wilt, maar je ontkomt iig niet aan een kleine investering)

  Daarnaast moet ik zeggen dat het wel voor de totale leek is. Als je al iets van biotech/food tech weet, als je bijvoorbeeld Meneer heet of al zijn boeken hebt gelezen, zit je al wel boven het uitgangsniveau. Dat wil zeker niet zeggen dat je daar niks nieuws kunt leren en dat je er echt supertoffe dingen kunt maken, maar zoals gezegd, die prijs…

 2. 6
  Yvonne

  Voor biochemische vragen kan meneer bij deze nerd terecht, voor technische vragen heb ik nog een nerd in huis (werktuigbouw). Delen in de lol volstaat als betaling. aanzienlijk goedkoper dan de cursus, maar het gebrek aan lesprogramma is duidelijk.

Geef een reactie