ah shit, uit eten |

Uit eten, altijd kut. Polen editie.

Uw meneer en dienaar is een weekje in Polen. Skiën, voor het eerst in zijn leven. Zijn gastvrouwe zegt dat hij het heel goed doet voor een beginner. Zijn kuiten en knieën zijn minder mild .

Er moet gegeten worden. Met skiën, en vooral vallen en opstaan, verbrand je veel. Vers aangekomen gingen vriendin Wateetons en haar meneer in Katowice op zoek naar een Pools hapje. Leermomentje 1: ook in Polen gebeurt er weinig op 1 januari. Wel vonden ze een kroeg met ‘Poolse tapas’ en shots voor 4 zloty (1 euro). Er stonden een stuk of 9 tapas op de kaart, waarvan meneer alleen zupa herkende. Maar ze kosten weinig en uw helden hongerden veel dus hij bestelde ze gewoon Allemaal. En twee shots, om te beginnen. Nadat de hippe Pool de shots had ingeschonken aanschouwde hij rustig de kaart. “We are out of beef” sprak hij uiteindelijk. Ah, meneer had beef besteld. Goede keuze meneer. Daar had hij inderdaad wel trek in gehad. “And also this. And this.” Gestaag werkte hij de kaart af, virtuele strepen trekkend door alle gerechten. Op twee na. Dan die maar. Binnen enkele minuten klonken er angstvallig op magnetronpingen gelijkende geluiden vanachter de bar waarop er twee bordjes op de bar gekwakt werden. Een met koude aardappel en heel veel met lenteui en knoflook op smaak gebrachte zure room en een met een tosti. Altijd weer die TOSTI. Nog maar een paar shots dan.

Onverminderd hongerig, maar milder gestemd en onvaster van tred struikelden meneer en vriendin de enige andere open kroeg in. Hoewel 500 km van de dichtstbijzijnde zee hadden ze een zeker 20 soorten haring op de kaart. En witte worst en een plankje Poolse lekkernijen, die ook nog eens daadwerkelijk in huis waren. Opgelucht besloten zij zich te laten verrassen. Een half uur later stonden ze weer buiten terwijl de bedienden verbouwereerd de nog gevulde tafel leeg ruimden, met daarop: een kleine kilo papperige maar knetterzure augurken van twee decimeter het stuk, een half pak droge boterhammen elk besmeerd met een centimer reuzel met kaantjes en een haring. Een Thaise haring.

In de automaat van het hotel vonden ze gelukkig een zakje M&M’s. Met pinda.


0 reacties op “Uit eten, altijd kut. Polen editie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.


Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp