uit eten |

Meneer eet uit: la cocina empanadas in Amsterdam-Noord

“Oh, maar Amsterdam-Noord heeft ook hele leuke plekken” reageert men als meneers woonplaats ter sprake komt. Ja, dat klopt. Maar daar woont meneer dus niet. Op die hele leuke plekken kosten de huizen tussen de vijf ton en een miljoen. Zo veel eurogeld heeft meneer nog niet bij elkaar geschreven (maar koopt u in februari vooral zijn Worstbijbel). “Steeds meer leuke eettentjes” hoor je ook veel. Ook dat laatste klopt en gelukkig bezit meneer wel een fiets, dus deze nieuw-Noorderlijke luxe ligt zelfs voor hem binnen bereik. Van de week fietste hij door de Van der Pekstraat en zag daar een eettentje dat hij nog niet eerder had gespot. Smalle opening, drie tafeltjes voor de deur, handgeschreven naambord: La cocina empanadas. Meneer besloot er de volgende dag te gaan lunchen. La cocina empanadas is een Argentijns eethuis. Je kunt er lunchen en dineren en ook voor catering draaien ze hun hand niet om. De aankleding is eenvoudig, er is geen hippe designer ingehuurd en de sfeer is evenmin overdreven Latijns-Amerikaans. Gewoon een eetcafé. Op de vrijdagmiddag dat meneer er was was het rustig. Naast ons kwamen er nog twee gasten binnen voor een espresso. Een van de twee eigenaren, een sympathieke Argentijn beaamde dat het  wat rustig was momenteel. “Het is koud en de mensen zijn een beetje chagrijnig”. Maar, zijn zaak zit er nu 8 maanden (dat betekent dat die blinde meneer er zeker zo’n 30 – 50 x langs is gefietst zonder het op te merken) en draait vanaf het begin goed. In de lente en zomer kun je ook in de tuin eten.

Eigenaren Martín en Matías koken alles zelf met recepten van thuis: empanadas, broden, taarten, limonades, soepen en tapas. Op de kaart een kleine tien empanadas (die je ‘s avonds kunt combineren met een salade tot een maaltijd), wat broodjes, tosti’s en salades. Na 18u kun je kiezen uit vijf hoofdgerechten met een kleine wijnkaart van voornamelijk Argentijnse wijnen. De vriendelijke Martín of Matías -meneer heeft het niet gevraagd- vertelde uitgebreid over de zaak, de kaart en de Argentijnse keuken. 

Meneer en zijn compagnon probeerden drie empanadas, een salade en appeltaart toe.

Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat inpakken of inwikkelen betekent. Empanadas worden, behalve in Spanje en Portugal, ook in Zuid-Amerika gegeten.

Meneer is geen groot kenner van de Argentijnse keuken, maar de inhoud van de meeste empanadas kwam nogal generiek over: roquefort – selderij en walnoten,  champignons – mozzarella en emmenthaler  en bladspinazie – mozzarella en mais. Dat soort werk. De empanadas die meneer geserveerd kreeg zagen er leuk uit, in verschillende vormen. Ze kwamen uit de oven, niet uit de frituur. Van binnen waren ze minder interessant. De inhoud van de groente empanada leek zo uit een blikje bonduelle te komen, en ook over de versheid van champignons had meneer zijn twijfels. Alle drie smaakten wat flauw. Ook de bijgeleverde groene salade deed voorgesneden aan, en kwam met een goedkope supermarkt balsamico en dito olijfolie. De enorme punt appeltaart -“in bereiding Argentijns, maar de smaken zijn een mix”- was lekker, maar niet helemaal gaar. Meneer was voor een thee, cappuccino, drie empanadas met een salade en een fors stuk taart €21,90 kwijt. Geen vermogen. Kortom, een sympathiek zaakje in een van de leukste straten van Amsterdam-Noord. Alles zelf maken is een moois streven, maar geen garantie voor kwaliteit. Wat smaak betreft is er nog wel wat verbetering mogelijk is. Misschien dat het in de zomer in de tuin beter smaakt.

La Cocina Empanadas
Van der Pekstraat 93-hs
1031 CV Amsterdam

Voor reserveringen en catering
bel: 06-44716684 of mail: cordiviolamatias@gmail.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp