worstbijbel |

Persbericht: uitbreiding van het gezin Wateetons

Persbericht

Alfred heeft er een broertje bij. De ferrarirode stopbus van Meneer Wateetons, die wegens robuste schoonheid een permanente plek in de keuken van Wateetons keuken bezet, was al eerder verblijd met de adoptie van een zusje. 

Meneer Wateetons: “Alfred is een beest van een stopper, maar wel een beetje groot. Voor kleine testbatches is zijn volume van 5 liter niet handig. Bovendien zit er nogal wat dood volume in de bocht en moet je hem vastzetten met lijmklemmen.” Een jaar geleden besloot hij daarom er een kleine en goedkope 1 liter stopbus toe te voegen aan de Wateetons familie. “De kleine stopbus bleek een geboortedefect te hebben. De zuignap blijft alleen vast zitten op een stalen werkblad, bij elke andere ondergrond laat zij halverwege het stoppen los.” De gelauwerde auteur van de Worstbijbel zucht: “ze was natuurlijk niet voor niks voor adoptie aangeboden”. Dat is de reden dat er nu een derde stopbus is aangeschaft. De nieuwe stopbus verenigt het beste van de twee gezinsleden: een stabiel verticaal horizontaal design, een volume van 3 liter, klemmen om hem te bevestigen aan elk oppervlak, een lage aanschafprijs en een lekker stijf staande vulbuis. “We noemen hem ‘Arie’ en hij heeft de eerste paar kilo worst al gevuld. De andere twee stoppers waren eerst een beetje jaloers maar inmiddels zijn ze al helemaal gewend. We zijn een gelukkig stop-gezinnetje” lacht een ontspannen Meneer.  

Niet voor publicatie

Zowel Arie als het naamloze minderbegaafde zusje zijn aangeschaft bij Natuurlijkleven.nl voor respectievelijk €69,95 en €29,99. De worstmaker met meer geduld schaft ze bij Aliexpress aan voor één of twee tientjes minder.


0 reacties op “Persbericht: uitbreiding van het gezin Wateetons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


nduja van de xenos

Haast je: ‘nduja is nu te koop bij de Xenos

‘Nduja. We hebben er hier ter plaatse vaker over verhaald. Het is de gedroogde smeerworst uit de krochten van de hel. Een foodhype zelfs. Hij komt uit Calabrië, Italië en is hier en daar te koop bij gespecialiseerde (online) delicatessewinkels. En sinds kort dus ook bij…. de Xenos.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 feb
Live online workshop “mosterd maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend