Short report: polenta maken in Magimix Cook Expert werkt uitstekend

Short report: polenta maken in Magimix Cook Expert werkt uitstekend


Deze diashow vereist JavaScript.

Meneers huis staat vol met prachtige kookapparatuur. Sommige daarvan gebruikt hij dagelijks, andere wat minder vaak. Zijn Magimix Cook Expert zit er een beetje tussenin. Meneers hoofd zit vol met smakelijke recepten. Sommige maakt hij regelmatig, andere zelden. Polenta behoort tot die laatste. Superlekker, breed inzetbaar, maar een teringwerk met een enthousiasmedecimerend gevaar op brandlucht, – wonden en een geknakte pollepel, rechterarm en motivatie.

Gisteren bracht hij beide samen: polenta uit de Cook Expert. Want die laatste kan roeren én tegelijk verhitten én heeft een brandwondenreducerende deksel. It was born for this.

Ingrediënten

  • 1 deel maisgries
  • 4 delen zout water of bouillon

Bereiding
Een uur op stand 2 roerstand 2 van de Cook Expert bij 100 graden C en ondertussen iets anders gaan doen. Bij het openen onthulde zich een dampende, heerlijk gelatineuze massa die na opstijven fantastisch snijdbaar was. Meneer bakte de blokjes krokant en serveerde ze met asperges, schapenyoghurt, kalkoenfilet en pijnboompitten. Geen lamme arm, geen brandwonden, geen geknakte pollepel. Alleen een deukje in zijn psyche toen vriendin Wateetons hem bij de eerste hap “hij mag wel wat krokanter” toevoegde.

Geef een reactie