Bosnië bites 1: Ćevapi

Bosnië bites 1: Ćevapi


Eerste dag in Bosnië en Herzegovina: ćevapi! Een lekkere spekkige pita, opengesneden en gegrild en belegd met een geëmulgeerd lams/rundworstje zonder vel en – in ons geval- een kipsjaslick. Erbij een kleine vrachtwagen rauwe ui. Lekker, vooral het brood, maar nogal boers. Tevens ui.

  1. 1
    Bosnië bites 4: burek | Wateetons

    […] Die ćevapi hé. Die eten ze hier dus de hele dag. En ze is iedereen. Er zijn complete ćevapi-restaurants, ‘Ćevabdžinica‘ genaamd. Op de kaart: ćevapi en verder niks. Meneer kan zich niet herinneren een nationaal gerecht te hebben meegemaakt dat daadwerkelijk zo massaal wordt gegeten. En om nou te zeggen dat het bijzonder is. 5,10 of 15 kebabworstjes in een broodje. Geen saus, geen saladebar, geen opmaak, alleen wat rauwe ui en eventueel een kwak kajmak (een zuivelproduct gemaakt van de vellen van gekookte melk. Lekker dan het klinkt). Vooruit, het brood zelf is waanzinnig – een soort bbq-ciabatta- en de kebabs zijn ook zeker niet vies. Maar al met al toch een beetje saai. Meneer verbaast zich ook over de hoeveelheden die men naar binnen werkt. Vriendin Wateetons hebben meestal aan de kleinste al genoeg. Samen. Terwijl links en rechts zesjarige kinderen een dozijn van die dingen tjappen. Meneer heeft nu drie keer ćevapi gegeten en dat was wel weer. Voor vandaag in ieder geval. […]

Geef een reactie