Meneer eet uit, ontbijt, uit eten |

Meneer ontbijt uit: Victoria Hotel

Surfles, zwembad, een museum, VR-en, zelf een Big Mac maken en logeren. Dochter Wateetons kiest bescheiden vermaak in de anderhalve week die we samen thuis doorbrengen. En ontbijten in een hotel. In de praktijk all you can eat croissantjes in luxe omgeving. Even net doen alsof we een dergelijke overnachting kunnen veroorloven. Of nodig hebben, in onze eigen stad. Eerder probeerden we het W-hotel en Art-‘otel. Niet over gerapporteerd toen, maar vanaf nu doen we dat anders. Op haar verlanglijstje stond al langer het Victoria, of Park Plaza Victoria zoals je sinds 1993 moet zeggen. Een iconisch gebouw tegenover het centraal station in Amsterdam, waar hele boeken over zijn geschreven

Geen enkel probleem, vertelt de Engels sprekende meneer met een Zuid-europees accent ons aan de telefoon. Voor €18 euro per persoon mogen we tussen 6:30 en 10:30 komen ontbijten. Dochter en Meneer worden bij aankomst uitermate vriendelijk welkom geheten en naar een tafeltje geleid. 

De eetzaal van het uit 1890 stammende hotel is mooi, maar ook een beetje generiek. Laten we zeggen: luxe hotel eetzaal. Gewone mensen links en rechts. Uw pauperreporter valt niet uit de toon, behalve misschien in scherpte van kaaklijn. Wij kiezen bij binnenkomst voor het buffet, er is ook een kaart met klassiekers als pancakes, eggs benedict en eggs florentine. Waar die in andere hotels nog wel eens binnen de buffetprijs vallen moet je er in het Victoria apart voor afrekenen. Het is dan ook maar €18. Er is een koffie-automaat met die typische wat slappe hotelkoffie, maar we krijgen ook de mogelijkheid om apart koffie, thee of chocolademelk te bestellen bij een bediende. Die zien er kek uit trouwens, geruit bloesje, mooie sloof en rode bretels.

Het buffet opent op links met vleeswaren en kazen waaronder pastrami, vierkante jonge blokkaas, salami, makreel, zalm en kipfilet met tuinkruiden. Witte en bruine voorgesneden boterhammen en twee soorten zelf te snijden bruin als ondergrond. Vervolgens een warme selectie van scrambled eggs, gebakken spiegeleieren in een geinig micropannetje, chipolata worstjes, bacon, gebakken tomaten, champignons en witte bonen in tomatensaus. Een full English breakfast, wees ons genadig.  De worstjes zijn zowaar heel behoorlijk, sappig, smaakvol en met een goede bite en de scrambled eggs zijn sappig en geven de indruk daadwerkelijk met verse eieren bereid te zijn in plaats van met een poedertje. Andere eiervarianten zijn bij de koks te bestellen. De zoetigheden bestaan uit croissantjes en een drietal bladerdeeg-jam combinaties. Ze liggen er wat liefdeloos op elkaar gepleurd bij. Sommige zijn warm en andere koud. Meneer eindigt met zowel een plakkerige als verbrande bek. Het zoete broodbeleg is evenmin stijlvol uitgestald: groothandel potten jam, pindakaas en chocopasta waaruit je zelf een aardewerken bakje moet vullen. Het fruit oogt dan wel weer verzorgd: guitige weckpotjes gevuld met aardbeien, meloen of druiven. Smakeloze druiven klaagt dochter, maar dat was nadat ze net een boterham met een stuitend dikke laag chocopasta had verorberd. Dat telt niet, yo. Leuke opmaak, maar niet zo praktisch. De potjes zijn klein dus wil je een beetje vullende fruitmix op tafel, dan moet je met een toren glazen weckpotjes door de eetzaal manoeuvreren. Er is ook gewoon fruit, zonder glas maar met schil. Dat bestaat nog. Twee soorten zoeten fruityoghurt voor erbij, maar de gewone was op. Tenslotte biedt het buffet een behoorlijke selectie muesli’s en cruesli’s waarvan die laatste nogal plakten, alsof de potten te lang open hadden gestaan en vocht hadden opgenomen.

Conclusie Dochter Wateetons
Eindcijfer: een 8
Het beste: de croissants
Het minste:  zoet broodbeleg moeten halen uit grote potten. “Ik wil kuipjes”

Conclusie Meneer Wateetons
Eindcijfer: een 7
Het beste: goede worstjes en scrambled eggs
Het minste: wat goedkoop ogende vleeswaren en kaas selectie

Park Plaza Victoria
Damrak 1-5, Amsterdam
Ontbijt: €18
Weekdagen: 6:30 – 10:30
Weekenden: 7:00 – 11:00

Meer Meneer eet uit. (Niet over gerapporteerd dus, maar het ontbijt bij het W is fantastisch en het Art’otel is een feast for the eyes.


0 reacties op “Meneer ontbijt uit: Victoria Hotel
  1. Nu wil ik ook wel een recensie voor het Ikea ontbijt. Want ik ben altijd weer verbaasd over wat er voor 1 euro kan en als je dan iets meer besteed, dan heb je ook echt wat. Voor de kinderen is het altijd feest.

  2. Iets doet mij vermoeden dat Meneer net de minste van de drie heeft uitgekozen om wel over te rapporteren óf dat er echt goud geld verdiend wordt in de hotelontbijtindustrie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Kookatelier OpOost

Culinaire tips voor een bezoek aan Texel

Foodwriter Meneer Wateetons kreeg voor een bezoek aan Texel tientallen culinaire tips. In deze post zet hij ze allemaal op een rij.


Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 okt
Culicollab: Meneer Wateetons & Robert Verweij: de snelkookpan 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

01 nov
Live online workshop “cider maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend