Ah shit

Ah shit


Dit was dus de hele tuintje appel opbrengst van 2018. Weer te laat. Weer genakt door wespen en vliegen. Weer geen cidra de casa Wateetons. Ah shit.

Dit gebeurt me elk jaar. Precies op of vlak voor het moment dat ze zoet beginnen te worden vallen de wespen, meestal heel sneaky aan de achterkant, aan. De ene peer is me zo ook ontnomen. Help, wat doe ik hieraan?

 1. 3
  reactie via Facebook

  Je netten halen zodat er geen wespen bij kunnen word veel bij druiven gebruikt. Maar kan ook voor appels als je boom niet te groot is meneer?

 2. 5
  reactie via Facebook

  Bij ons zijn alle peren half-opgevreten door vogels ( o.a. duiven) en daarna er af gevallen.
  De bladeren zyn ook aangetast door een mot o.i.d.

 3. 6
  reactie via Facebook

  Onze rijke oogst was 1 appel van 2 bomen. De peren deden het wel, maar bleven pieperdepiep en werden met name door kauwen gegeten. O, en wespen natuurlijk.

 4. 8
  reactie via Facebook

  Als oprechte wildplukker even op pad gaan door de stad. Als er in Leiden op meerdere plaatsen appels staan in het wild, dan ook in Amsterdam. Gewoon even met de fruitplukker onder de arm. En anders hier naar toe komen, dan gaan we samen.

 5. 11
  Erik

  Ziet er niet uit, maar werkt wel goed: zo’n fijnmazig (blauw!!) net om je boompjes, verkrijgbaar in allerlei maten en met elastieken bevestigingsbanden. Een soort van klamboe voor je fruitboom. Of meer zoals zo’n net voor over je aardbeien tegen de vogels, maar dan dus zo fijnmazig dat wespen en bijen er niet doorheen kunnen.

Geef een reactie