Wetenschap, omdat het moet. M&M editie.

Wetenschap, omdat het moet. M&M editie.


Verrukkelijke zinloze nerd-data, uit de analen van r/dataisbeautiful op Reddit.com. Iemand postte daar de kleurdistributie van zijn dagelijkse zakje M&M’s over een periode van twee maanden. De ruwe data leverde hij erbij, waar anderen vervolgens mee aan de slag gingen om een duidelijker beeld te creëren van de bevindingen.

Wat halen jullie eruit?

 1. 1
  reactie via Facebook

  Wat halen we uit het zakje? Tja…….hmmmmm……peins…..ffff denken……M&M’S in de kleuren groen, blauw, geel, rood, oranje, bruin….

 2. 3
  reactie via Facebook

  De medewerker aan de groene band heeft duidelijk stemmingswisselingen. De medewerker aan de bruine band is betrouwbaar. Die aan de blauwe en de rode band genieten iets te veel van het weekend…

 3. 7
  Heidi

  Uit deze beperkte gegevens zijn nog geen conclusies te trekken. Daarom zal ik in de komende maanden een grondig veldonderzoek gaan verrichten. De onderste M&M zal boven komen #iemandmoethetdoen #allesvoordewetenschap

Geef een reactie