Koop nu je tickets voor workshops en lezingen op het ROTZOOI fermentatiefestival op 26 mei

Koop nu je tickets voor workshops en lezingen op het ROTZOOI fermentatiefestival op 26 mei


Ook dit jaar organiseren de Rotjongens – fermentatiespecialisten Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) – samen met Keukengeheim het ROTZOOI fermentatiefestival. Op de vierde editie van dit fermented food event kom je weer meer te weten over deze smakelijke conserveertechniek.

Workshops, lezingen en foodstands
ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar deze ‘ode aan de microben’ gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kunnen bezoekers meer dan twintig workshops, demonstraties en lezingen bijwonen. Leer desem maken, no waste fermenteren of kimchi en komboecha maken. Ga zelf aan de slag met het fermenteren van vlees of Japanse pickels. De Wageningen Universiteit is aanwezig om hun nieuwste smakelijke onderzoeksresultaten te onthullen, je kunt onderzoekers al je vragen stellen over gezonde darmflora en de zuurkooldokters nemen zitting om je mislukte pickels of kimchi te diagnostiseren. Verder kun je op ROTZOOI je moeder ruilen voor een ander, achterover hangen in de Rot-bioscoop, lekker eten op de uitgebreide fermentatiemarkt en genieten van nog veel meer rotvermaak.

Uiteraard staat meneer Wateetons er ook met zijn Starterculturen.nl en geeft hij een workshop vlees fermenteren: van worst tot bacon-garum.

Boek nu
De tickets voor zowel het festival (€5) als de workshops en lezingen zijn zojuist in de voorverkoop gegaan. Je schaft ze aan via www.rotzooi-festival.nl. Daar vind je ook het complete programma van ROTZOOI 2019.

Data en locatie
Het rondreizende ROTZOOI wordt in 2019 gehouden op het gloednieuwe Smaakpark in Ede, op loopafstand van het station en met gratis parkeergelegenheid.

ROTZOOI Fermentatiefestival
Datum: zondag 26 mei 2019
Tijd: 11:00 tot 20:00
Locatie: het SmaakPark, Ede.
Toegang: €5