recept, van alles, worstbijbel, zelf maken |

Crowd sourcing worst

Afgelopen gisteren stond meneer een dag op het erf van Beemsterlant’s varken. Open dag ding. Ter rechter zijde: slagerij Vet en Slagerij Groot met een half varken. Op links slagerij Laan met een smoker groter dan meneers huiskamer. Het was een eer om met deze vakmensen een erf te mogen delen. De slagers beenden twee varkens uit en meneer mocht vervolgens aan het publiek laten zien wat je daar zoal mee kan: hij liet wat charcuterie proeven, rookte een stukje lekker vette lende, bbqde een buik en draaide een paar kilo worst. Samen met het om hem heen verzamelde publiek bedacht hij voor die laatste live de smaakmakers. Daar zijn geen regels voor, dus alles mag.

Toen bleek dat meneer geen verse knoflook mee had opperde een bezoeker een knol te bietsen bij de Beemster groenteboer die elders op het erf zijn producten liet proeven. In ruil voor een worst na afloop. Dat bracht ons op het idee om ook de rest van de stalletjes af te schuimen, zoals je vroeger tijdens schoolkamp winkeliers moest vragen iets te ruilen. Aan het eind hadden we een bol verse knoflook, twee pakjes gesneden jong belegen geitenkaas en een bokbiertje bij elkaar gebietst. Samen met de smaakmakers die we ervoor al bedacht hadden maakten we de worst. Het bleek een van de lekkerste worsten die meneer ooit verzon. De kracht van de crowd. Dit recept mag niet verloren gaan, besloten we na de groepsknuffel.


2 reacties op “Crowd sourcing worst
  1. Ik was één van die crowd en ik ben hier zo enthousiast van geworden. Superlekkere worst en toch relatief simpel. Heb meteen de worstbijbel meegenomen en kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend