recept, van alles, worstbijbel, zelf maken |

Crowd sourcing worst

Afgelopen gisteren stond meneer een dag op het erf van Beemsterlant’s varken. Open dag ding. Ter rechter zijde: slagerij Vet en Slagerij Groot met een half varken. Op links slagerij Laan met een smoker groter dan meneers huiskamer. Het was een eer om met deze vakmensen een erf te mogen delen. De slagers beenden twee varkens uit en meneer mocht vervolgens aan het publiek laten zien wat je daar zoal mee kan: hij liet wat charcuterie proeven, rookte een stukje lekker vette lende, bbqde een buik en draaide een paar kilo worst. Samen met het om hem heen verzamelde publiek bedacht hij voor die laatste live de smaakmakers. Daar zijn geen regels voor, dus alles mag.

Toen bleek dat meneer geen verse knoflook mee had opperde een bezoeker een knol te bietsen bij de Beemster groenteboer die elders op het erf zijn producten liet proeven. In ruil voor een worst na afloop. Dat bracht ons op het idee om ook de rest van de stalletjes af te schuimen, zoals je vroeger tijdens schoolkamp winkeliers moest vragen iets te ruilen. Aan het eind hadden we een bol verse knoflook, twee pakjes gesneden jong belegen geitenkaas en een bokbiertje bij elkaar gebietst. Samen met de smaakmakers die we ervoor al bedacht hadden maakten we de worst. Het bleek een van de lekkerste worsten die meneer ooit verzon. De kracht van de crowd. Dit recept mag niet verloren gaan, besloten we na de groepsknuffel.


2 reacties op “Crowd sourcing worst
  1. Ik was één van die crowd en ik ben hier zo enthousiast van geworden. Superlekkere worst en toch relatief simpel. Heb meteen de worstbijbel meegenomen en kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

22 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

05 apr
GRATIS live online workshop “kimchi maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

19 apr
Live online workshop “knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mei
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

10 mei
Live online workshop “wecken en inmaken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

13 mei
Powerworkshop worst maken – op het pizzaloversfestival 12:00 tot 13:00 uur
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend