Chef Steps’ cookie guide, of hoe meneer het spugen afleerde

Chef Steps’ cookie guide, of hoe meneer het spugen afleerde


Ooit, liftend door de Verenigde staten, kreeg een puisterige en pedante pre-meneer van iemand die hem oppikte langs de kant van de weg een chocolate chip cookie aangeboden. Met een budget van $25 per dag sloeg meneer geen enkele gratis kilocalorie wel over. Hij had die dag waarschijnlijk alleen nog maar een hap droog brood, een stukje worst en een slok water uit een sloot op. Blij nam hij een hap van het enorme cookie, om die onmiddellijk weer walgend uit te spugen. Gatver, een zácht koekje. Oud en stale dus. Thanks for nothing.

Zijn reactie werd niet gewaardeerd.

Het duurde nog ettelijke geschokt walgende hap-spugen voor meneer erachter kwam dat Amerikaanse cookies nu eenmaal zacht zijn. Het hoort. Met Starbucks en Subways op elke hoek, en internet in je broekzak is dat voor de jongelui misschien niet meer voor te stellen. Maar 25 jaar geleden wist meneer dat niet.

Tijden veranderen. Meneer heeft geen puisten meer, maar wel meer rimpels. Tegenwoordig neemt hij lifters mee, in plaats van andersom. En hij walgt niet meer van zachte cookies. Hij is ze zelfs gaan waarderen. Slootwater drinkt hij nog wel.

Chefsteps, sowieso een site die je vaak moet bezoeken, bakten 1000 cookies in vier weken om ‘The Ultimate Guide to Chocolate Chip Cookies‘ te maken. Met tabellen (inclusief grámmen), top 10 recepten en andere smakelijke én zachte cookienerdkennis. Doe er je voordeel mee.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie