Over Rot, zelf maken |

Zes nieuwe zuivelstarters op starterculturen.nl

Zure geliefden, hebben jullie gezien dat meneer Wateetons gisteren het aanbod op zijn fermentatie-sidebitch starterculturen.nl heeft uitgebreid met maar liefst zes nieuwe zuivelstarters? Dat brengt de stand op dertien soorten. Der-tien soorten ‘yoghurt’ lieve mensen. Je hoeft nooit van je leven meer een eenvoudige roeryoghurt uit de supermarkt te halen. Nee, met deze starters maak je thuis eenvoudig je eigen (échte) skyr, draderige viili, piimä die je drinkt als karnemelk, Bulgaarse yoghurt met haar ongekende dikte en frisheid, Zuid-Afrikaanse amasi of matsoni uit het Kaspische zeegebied. Gewoon in jouw doorzonwoning. Voor veel van deze yoghurt heb je niet eens een yoghurtmaker nodig! Combineer dit met het feit dat je deze starters met elke melksoort die je kunt verzinnen kunt mengen en het feit dat je met de juiste verzorging met één aankoop voldoende hebt voor de rest van je leven, en je eet voortaan elke dag de heerlijkste zelfgemaakte zuivel. Check hier de hele lijst. Psssst. We hebben zelfs vegan starters voor soja- en kokosyoghurts!

Eén reactie op “Zes nieuwe zuivelstarters op starterculturen.nl
  1. Even een vraag aan meneer over het bovenstaande. Het handboek (de 1.0-versie) zegt gewoon een theelepeltje van een yoghurt toevoegen aan een emmer melk als starter en met de juiste temperatuur heb je dan een emmer yoghurt in 24 uur. Maar met de zuivelstarters heeft meneer een gedroogde starter. En dat maakt mij nieuwsgierig naar de vraag hoe we een starter thuis kunnen drogen en of er een suggestie is hoe een eigen voorraadje schimmels aan te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend