Zes nieuwe zuivelstarters op starterculturen.nl

Zes nieuwe zuivelstarters op starterculturen.nl


Zure geliefden, hebben jullie gezien dat meneer Wateetons gisteren het aanbod op zijn fermentatie-sidebitch starterculturen.nl heeft uitgebreid met maar liefst zes nieuwe zuivelstarters? Dat brengt de stand op dertien soorten. Der-tien soorten ‘yoghurt’ lieve mensen. Je hoeft nooit van je leven meer een eenvoudige roeryoghurt uit de supermarkt te halen. Nee, met deze starters maak je thuis eenvoudig je eigen (échte) skyr, draderige viili, piimä die je drinkt als karnemelk, Bulgaarse yoghurt met haar ongekende dikte en frisheid, Zuid-Afrikaanse amasi of matsoni uit het Kaspische zeegebied. Gewoon in jouw doorzonwoning. Voor veel van deze yoghurt heb je niet eens een yoghurtmaker nodig! Combineer dit met het feit dat je deze starters met elke melksoort die je kunt verzinnen kunt mengen en het feit dat je met de juiste verzorging met één aankoop voldoende hebt voor de rest van je leven, en je eet voortaan elke dag de heerlijkste zelfgemaakte zuivel. Check hier de hele lijst. Psssst. We hebben zelfs vegan starters voor soja- en kokosyoghurts!
  1. 1
    Servaes Familytree

    Even een vraag aan meneer over het bovenstaande. Het handboek (de 1.0-versie) zegt gewoon een theelepeltje van een yoghurt toevoegen aan een emmer melk als starter en met de juiste temperatuur heb je dan een emmer yoghurt in 24 uur. Maar met de zuivelstarters heeft meneer een gedroogde starter. En dat maakt mij nieuwsgierig naar de vraag hoe we een starter thuis kunnen drogen en of er een suggestie is hoe een eigen voorraadje schimmels aan te leggen.

Geef een reactie