Laden Evenementen
blog

Wateetons Werkplaats bijeenkomst 20 januari

20 januari 2023 @ 05:30 - 07:30
Tickets
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Datum:
20 januari 2023
Tijd:
05:30 - 07:30
Kosten:
Gratis
Adres:
slagerij groot
P.J. Jongstraat 110
Lutjebroek, Nederland
+ Google Maps
Organisator:
Meneer Wateetons
Telefoon:
0681255054
E-mail:
meneer@wateetons.com
Site:
Bekijk de site van Organisator

De kilocalorietjes van het Frituurfestijn zijn nog nauwelijks verbrand of je kunt je opmaken voor een volgende Wateetons Werkplaats live bijeenkomst. Ik waarschuw je echter, deze is HARDCORE. Op meerdere vlakken:

1. Hardcore snel:  20 januari
2. Hardcore vroeg: het begint om 6:00 ‘S OCHTENDS
3. Hardcore ver: het is in Lutjebroek
4. Hardcore onderwerp: we slachten een koe

Slagerij Groot in Lutjebroek is een van de weinige zelfslachtende slagers van Nederland. Slager en eigenaar Erik (een andere Erik dan Erik Waagmeester dus) slacht zijn eigen koeien, ongeveer één per twee weken. Erik is een slager die graag kennis deelt en geen geheimen heeft, ook wat betreft het minst aantrekkelijke deel van vlees eten: het doden, ontwijden, villen en slachten van het dier.

Op vrijdag 20 januari mogen wij – enkele ex- Wateetons Wilde Weekend gangers en een klein clubje leden van de Wateetons Werkplaats – hierbij aanwezig zijn.

Het start om 6:00 (zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent) en is rond 7:30 al weer klaar. Je bent weer thuis en gedoucht voordat je naar je werk gaat.

Dit belooft een unieke, intense, maar ook waardevolle ervaring te worden. Er kunnen maximaal 10 Werkplaats leden mee (de ruimte is beperkt). Er zijn geen kosten aan verbonden.

Datum:
20 januari 2023
Tijd:
05:30 - 07:30
Kosten:
Gratis
Adres:
slagerij groot
P.J. Jongstraat 110
Lutjebroek, Nederland
+ Google Maps
Organisator:
Meneer Wateetons
Telefoon:
0681255054
E-mail:
meneer@wateetons.com
Site:
Bekijk de site van Organisator

Reviews

“Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. ”

Joël Broeckaert Nrc

“Het is echt een prachtig boek geworden en ik kan het echt iedereen aanbevelen die wat wil leren omtrent charcuterie. Het boek zou zeker niet misstaan op de boekenlijst van het SVO (vakschool slagers).”

Job Vrijenhoek Slagerij Vrijenhoek

“Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.”

Jacques Hermes Dagblad van het Noorden

“Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret. ”

Onno Kleyn Volkskrant

“Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren”

Felix Wilbrink Telegraaf
whatsapp