Laden Evenementen
blog

Wateetons Workshop Collab: tempeh workshops met Vanja van der Leeden en Meneer Wateetons

11 december 2020 @ 19:30 - 23 december 2020 @ 21:00
Begin:
11 december 2020 @ 19:30
Einde:
23 december 2020 @ 21:00
Kosten:
€24.99
Evenement Categorieën:
,

Culi Collab: leer alles over tempeh in twee workshops van Meneer Wateetons en Vanja van der Leeden

Nieuw, eenmalig

Leer alles over het zelf maken van én koken met tempeh in deze dubbele workshop van Meneer Wateetons en Vanja van der Leeden. In twee avonden leren de auteurs van Over Rot en Indorock je álles over deze Indonesische klassieker.

Op vrijdag 11 december leert fermentatie-expert Meneer Wateetons je hoe je zelf tempeh maakt, gewoon in je eigen keuken en met minimale middelen. Niet alleen tempeh van sojabonen, zoals je die kent, maar ook originele nieuwe tempehs van andere bonen. Tijdens deel 2, op woensdag 23 december staat het bereiden van tempeh centraal. Vanja van der Leeden, winnaar van het Gouden Kookboek 2019, bereidt live een aantal recepten uit haar boeken.

Na afloop weet je álles over tempeh!

Deze unieke dubbele workshop kost slechts €24,99. Daar krijg je direct €5 weer van terug in de vorm van een waardebon op www.starterculturen.nl om je eigen tempehstarter te kopen. Of iets anders.

Inclusief:

✅ Dubbele workshop! Dubbele kennis. Dubbel plezier.
✅ De materialen die je nodig hebt om je eigen tempeh te maken heb je waarschijnlijk al in huis.
✅ Met de kennis uit de workshop verzin je voortaan volledig nieuwe en unieke tempeh recepten.
✅ Wat is het unieke ingrediënt van tempeh en hoe kom je daar aan als je niet in Indonesië woont (supersimpel).
✅ Drie originele en unieke Indonesische tempeh recepten
✅ Vega vriendelijk.
✅ Tips en tricks van de auteurs van Over Rot en Indorock.
✅ Al je vragen worden beantwoord tijdens de Q&A aan het eind van elke workshop sessie.
✅ Online, dus gewoon vanuit je luie stoel.
✅ De workshops zijn na afloop terug te kijken.
✅ De receptuur en stappenplannen na afloop in je inbox

[wprevpro_usetemplate tid=”4″]

Datum en tijd

De workshops zijn op vrijdag 11 december en woensdag 23 december om 20:30, live te volgen en duren elk ongeveer 1 a 1,5 uur. De workshops zijn vervolgens terug te kijken door alle deelnemers. Ook als je ze niet live kunt volgen, of slechts een van de twee kun je dus een ticket kopen.

De prijs en inschrijving

De kosten van deze unieke dubbele workshop zijn €24,99 inclusief een waardebon van €5,00 te besteden bij starterculturen.nl. Je koopt je ticket hierboven. Je kunt gewoon betalen met ideal, paypal, of wat je wilt. Je ontvangt vervolgens een link naar de workshops in de mail.

Vragen en antwoorden

 • Kan ik live meekoken?
  Is niet zo handig, sommige stappen (zoals marineren, of fermenteren) kosten meer tijd dan de workshop lang is. Eerst kijken, en dan thuis nadoen werkt het beste.
 • Is het een live workshop of vooraf opgenomen?
  Het is helemaal live!
 • Hoe werkt het technisch?
  Je koopt hierboven een ticket, daarna krijg je twee emails: een bevestiging en een ticket email. In die laatste staat de inlog instructie en de link naar de daadwerkelijke workshops. Met die link moet je je nog een keer inschrijven (sorry, kan niet anders). Dat is dan gelukkig wel voor twee workshops tegelijk. Een paar minuten voor aanvang van de betreffende workshop meld je je daar weer aan en kun je meekijken. Gebruik bij voorkeur een desktop of laptop computer en Google Chrome als browser om te kijken. Je hoeft niks te installeren.
 • Ik kan maar één van de avonden, kan ik de andere avond op een later moment terug kijken?
  Natuurlijk! Als je je inschrijft krijgt je na afloop van beide avonden een terugkijklink.
 • Ik wil maar één avond meedoen.
  Dat mag natuurlijk, maar er is maar één ticketprijs.
 • Wanneer krijg ik die kortingsbon?
  Die krijg je na afloop van de eerste workshop, de volgende ochtend. Met die kortingsbon kun je besteden bij www.starterculturen.nl, bijvoorbeeld om een tempeh startercultuur te kopen om je eigen originele tempeh te maken volgens de methode die je leert tijdens de eerste workshop van Meneer Wateetons.
 • Kan ik ook vragen stellen aan Vanja van der Leeden of Meneer Wateetons?
  Zeker, na afloop van elke workshop nemen Vanja en Meneer uitgebreid de tijd om al jullie vragen te beantwoorden.
 • Zijn Vanja en Meneer er beide workshops bij?
  Jup, in de eerste zal Meneer de hoofdtoon voeren, en in de tweede Vanja. Maar ze zijn er allebei in beide workshops.
 • Komen er nog meer van dit soort collab-workshops?
  Als jullie het leuk vinden wel!

Over de workshopsgevers

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons is culinair schrijver en auteur van acht gezaghebbende kookboeken (Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en de Worstbijbel (2018), Over Charcuterie (2019) en Over Inpakken (2020), culinair blogger sinds 2006 (wateetons.com) en columnist (oa. columnist voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife). Hij geeft al bijna tien jaar humoristische, leerzame, smakelijke en gezellige culinaire workshops en masterclasses waar je daadwerkelijk wat van opsteekt. Zowel voor hobbyisten, als voor professionals als koks en koks in opleiding, als voor bedrijven. Zijn workshops worden op Facebook beoordeeld met 4.9 sterren

Vanja van der Leeden

Het kostte Vanja van der Leeden een taalopleiding, een paar jaar in Italië in de overtuiging een gereïncarneerde Etruskische prinses te zijn en een mislukte poging in de politiek, om in de keuken te belanden. Ze vormde haar vaardigheden door in restaurants te werken, erbij te schrijven en als foodstyliste te werken. Samen met haar man Remko Kraaijeveld maakte ze in 2019 Indorock, over de nieuwe Indonesiche keuken, wat prompt het Gouden Kookboek won. Een jaar later verscheen Indostok, het ultieme satéboek.

Ook online workshops geven? Probeer twee weken gratis.

Meneer Wateetons heeft zo’n beetje elke webinarsoftware geprobeerd in de afgelopen maanden en is tot de conclusie gekomen dat Webinarninja het meeste waar voor zijn geld biedt. Betaalbaar, eenvoudig te leren, veel functies, geweldige support. Gratis twee weken uitproberen kan via deze link

Begin:
11 december 2020 @ 19:30
Einde:
23 december 2020 @ 21:00
Kosten:
€24.99
Evenement Categorieën:
,

Gerelateerde workshops
9 september @ 09:30 - 23 september @ 16:00
Drie dagen lang ALLES leren over fermenteren. Geen recepten, maar de techniek en wetenschap. Met serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen en koken.
Inschrijven & Informatie
10 september @ 09:30 - 24 september @ 16:00
Drie dagen lang ALLES leren over fermenteren. Geen recepten, maar de techniek en wetenschap. Met serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen en koken.
Inschrijven & Informatie
online workshop
18 september @ 20:30 - 22:00
Leer alles over het zelf maken van natto in deze live online workshop van fermentatie-expert Meneer Wateetons.
Inschrijven & Informatie
online workshop
16 oktober @ 20:30 - 22:00
Leer je eigen rook- en knakworst maken in deze live online workshop, van culinair schrijver Meneer Wateetons, auteur van o.a. de Worstbijbel.
Inschrijven & Informatie

Reviews

“Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. ”

Joël Broeckaert Nrc

“Het is echt een prachtig boek geworden en ik kan het echt iedereen aanbevelen die wat wil leren omtrent charcuterie. Het boek zou zeker niet misstaan op de boekenlijst van het SVO (vakschool slagers).”

Job Vrijenhoek Slagerij Vrijenhoek

“Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.”

Jacques Hermes Dagblad van het Noorden

“Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret. ”

Onno Kleyn Volkskrant

“Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren”

Felix Wilbrink Telegraaf
whatsapp