experimenteerdrift, recept |

Venkel Veekend – dag 1

venkel salade

Mensen, u heeft er lang op moeten wachten. Maar het was het waard, Venkel Veekend is eindelijk daar! Toegegeven, ik werd hierin lichtelijk geinspireerd door het nieuwe reclameblaadje van La Place, Le Magazine. Dat trouwens voor die ene euro ongeveer duizend keer leuker is dan dan het eveneens nieuwe, maar vijf keer zo dure, Delicious. Wat een mutserig tijdschrift is dat. En let ook vooral op de site van de Le Magazine, die desgewenst elk willekeurig deel van de pagina voor je wil vergroten. Handig. Maar terzake, Venkel Veekend. Dit weekend, te beginnen bij vandaag, want op vrijdag werken is meer iets van de vorige eeuw, eten wij alleen gerechten met venkel. Waarom? Venkel is lekker, en jezelf dwingen een ingredient herhaaldelijk te gebruiken leert je het ingredient te doorgronden, en stimuleert je creativiteit. Daar.

Wat aten wij op dag 1?

Een venkelsalade met met amandelen en geitenkaas.

Zo ging ik te werk: Een paar teentjes knoflook en met wat gehakte amandelen in wat olijfolie bakken. Niet te lang, niet te hoog vuur, knoflook verbrandt snel en is dan behoorlijk vies. Zonde van je amandelen ook, probeer die er maar eens tussenuit te pulken. Die gebakken knoflook en amandelen in de blender, paar lekkere tomaatjes erbij, nog wat olijfolie en wat citroensap en honing. Blenderen, voila: le dressing. Het recept van Le Magazine gebruikt rucola als basis van de salade en Roquefort. Laat dat nu net de enige kaas zijn waar ik aboluut niet van houd. En Tjarda is niet zo’n fan van grote hoeveelheden rucola. Dus wij gebruikten veldsla en geitenkaas. De venkel in mooie dunne plakjes snijden. De onderkant heeft een dik massief stuk in het midden. Kun je prima gebruiken natuurlijk, maar juist de ringachtige structuur doet het mooi in een salade dus ik kieper dat onderste deel eruit. Leuk als smaakmaker voor een soep ofzo. En dan het opmaken, ik zal u zeggen, daar ben ik geen held in. De foto is mijn getuige. Een beetje husselen loopt altijd op een smeerboel uit. Hopelijk doet u het beter, de smaak was er bij ons echter niet minder om. Ik serveerde er een fijn gegrild hammetje bij.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend