experimenteerdrift, recept |

Venkel Veekend – dag 1

venkel salade

Mensen, u heeft er lang op moeten wachten. Maar het was het waard, Venkel Veekend is eindelijk daar! Toegegeven, ik werd hierin lichtelijk geinspireerd door het nieuwe reclameblaadje van La Place, Le Magazine. Dat trouwens voor die ene euro ongeveer duizend keer leuker is dan dan het eveneens nieuwe, maar vijf keer zo dure, Delicious. Wat een mutserig tijdschrift is dat. En let ook vooral op de site van de Le Magazine, die desgewenst elk willekeurig deel van de pagina voor je wil vergroten. Handig. Maar terzake, Venkel Veekend. Dit weekend, te beginnen bij vandaag, want op vrijdag werken is meer iets van de vorige eeuw, eten wij alleen gerechten met venkel. Waarom? Venkel is lekker, en jezelf dwingen een ingredient herhaaldelijk te gebruiken leert je het ingredient te doorgronden, en stimuleert je creativiteit. Daar.

Wat aten wij op dag 1?

Een venkelsalade met met amandelen en geitenkaas.

Zo ging ik te werk: Een paar teentjes knoflook en met wat gehakte amandelen in wat olijfolie bakken. Niet te lang, niet te hoog vuur, knoflook verbrandt snel en is dan behoorlijk vies. Zonde van je amandelen ook, probeer die er maar eens tussenuit te pulken. Die gebakken knoflook en amandelen in de blender, paar lekkere tomaatjes erbij, nog wat olijfolie en wat citroensap en honing. Blenderen, voila: le dressing. Het recept van Le Magazine gebruikt rucola als basis van de salade en Roquefort. Laat dat nu net de enige kaas zijn waar ik aboluut niet van houd. En Tjarda is niet zo’n fan van grote hoeveelheden rucola. Dus wij gebruikten veldsla en geitenkaas. De venkel in mooie dunne plakjes snijden. De onderkant heeft een dik massief stuk in het midden. Kun je prima gebruiken natuurlijk, maar juist de ringachtige structuur doet het mooi in een salade dus ik kieper dat onderste deel eruit. Leuk als smaakmaker voor een soep ofzo. En dan het opmaken, ik zal u zeggen, daar ben ik geen held in. De foto is mijn getuige. Een beetje husselen loopt altijd op een smeerboel uit. Hopelijk doet u het beter, de smaak was er bij ons echter niet minder om. Ik serveerde er een fijn gegrild hammetje bij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp