experimenteerdrift, recept |

Venkel Veekend – dag 1

venkel salade

Mensen, u heeft er lang op moeten wachten. Maar het was het waard, Venkel Veekend is eindelijk daar! Toegegeven, ik werd hierin lichtelijk geinspireerd door het nieuwe reclameblaadje van La Place, Le Magazine. Dat trouwens voor die ene euro ongeveer duizend keer leuker is dan dan het eveneens nieuwe, maar vijf keer zo dure, Delicious. Wat een mutserig tijdschrift is dat. En let ook vooral op de site van de Le Magazine, die desgewenst elk willekeurig deel van de pagina voor je wil vergroten. Handig. Maar terzake, Venkel Veekend. Dit weekend, te beginnen bij vandaag, want op vrijdag werken is meer iets van de vorige eeuw, eten wij alleen gerechten met venkel. Waarom? Venkel is lekker, en jezelf dwingen een ingredient herhaaldelijk te gebruiken leert je het ingredient te doorgronden, en stimuleert je creativiteit. Daar.

Wat aten wij op dag 1?

Een venkelsalade met met amandelen en geitenkaas.

Zo ging ik te werk: Een paar teentjes knoflook en met wat gehakte amandelen in wat olijfolie bakken. Niet te lang, niet te hoog vuur, knoflook verbrandt snel en is dan behoorlijk vies. Zonde van je amandelen ook, probeer die er maar eens tussenuit te pulken. Die gebakken knoflook en amandelen in de blender, paar lekkere tomaatjes erbij, nog wat olijfolie en wat citroensap en honing. Blenderen, voila: le dressing. Het recept van Le Magazine gebruikt rucola als basis van de salade en Roquefort. Laat dat nu net de enige kaas zijn waar ik aboluut niet van houd. En Tjarda is niet zo’n fan van grote hoeveelheden rucola. Dus wij gebruikten veldsla en geitenkaas. De venkel in mooie dunne plakjes snijden. De onderkant heeft een dik massief stuk in het midden. Kun je prima gebruiken natuurlijk, maar juist de ringachtige structuur doet het mooi in een salade dus ik kieper dat onderste deel eruit. Leuk als smaakmaker voor een soep ofzo. En dan het opmaken, ik zal u zeggen, daar ben ik geen held in. De foto is mijn getuige. Een beetje husselen loopt altijd op een smeerboel uit. Hopelijk doet u het beter, de smaak was er bij ons echter niet minder om. Ik serveerde er een fijn gegrild hammetje bij.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.


Hongaarse gulyas

Recept Hongaarse gulyás

Dit recept voor Hongaarse gulyás of goulash is een benadering van alle gulyássen die wij proefden op onze roadtrip door Hongarije.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend