Voedsel uit de Vriezer 2 – de makreel


Vrouw en kind zijn op vakantie. Meneer Wateetons heeft enkele dagen het rijk alleen. En waar veel meneren zich dan tot pizza’s of gebakken eitjes beperken gaat meneer Wateetons eens fijn extra uitgebreid koken. Makreel bijvoorbeeld. Om twee redenen: mevrouw Wateetons houdt niet zo van vis (over dochterlief spreken we maar helemaal niet) en er liggen er nogal wat in de vriezer, die zoals u weet, leeg moet. Dus: een recept voor makreel in cider. Voor 1 persoon.

200 gram makreel
2 dl cider (en wees dan slimmer dan meneer, en koop géén 1,1% cider)
klein beetje citroensap
half takje tijm
0.5 bosje peterselie
1 blaadje laurier
peper
zout

De vissen in een ovenschotel leggen, samen met de cider, citroensap, tijm, peterselie, laurier, peper en zout en zachtjes laten gaarstoven gedurende een half uurtje op 190 graden. Dat is alles eigenlijk. Je kunt er nog een appelsausje bij serveren, gemaakt van in wat extra cider tot moes gekookte appels aangemaakt met 25 gram koude boter en een schep suiker. Maar aangezien meneer Wateetons ook in 2007 een vetpercentage onder de 15% wil behouden heeft hij dat maar niet gedaan. Wel bakte hij er wat fijne Oppendoezer Ronde aardappeltjes bij. Roseval is ook lekker.
Met wat stukjes appel, vooruit.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie