experimenteerdrift, recept, van alles |

Dulce de Leche

Dulce de leche

Buiten het vinologisch deel stelde oud en nieuw in huize Wateetons culinair gezien niet al te veel voor. Gourmetten ’86-style en een oliebol van de plusmarkt bij de koffie. U ziet het voor zich. Een klein lichtpuntje echter was het toetje. Het dodelijk eenvoudige recept had ik gevonden bij een collega-foodlogger. God bless her soul. Saillant detail is overigens dat de logger in kwestie zichzelf en haar partner ook ‘mevrouw’ en ‘meneer’ noemt, ook in Amsterdam woont en zelfs een opvallend overeenkomstige tagline heeft. En dat allemaal ruim voordat uw favoriete foodlog het daglicht zag. Denk je dat je met een originele stijl komt…

Maar terzake: Dulce de Leche. Ook wel milkjam genoemd, maar waarom zou je? Je neemt het liter volle melk, 1,25 kilo suiker (!) en een vanillestokje. Dit verwarm je verschrikkelijk lang, vier uur bleek bij meneer Wateetons eigenlijk nog te kort, tot een stroperige, mierzoete en verrukkelijk geurende massa. Perfect om over ijs te gieten of om er koekjes in te dopen. Je kunt het ook maken met bijvoorbeeld kaneel. Met deze hoeveelheid ingredienten kun je makkelijk drie gesteriliseerde jampotjes vullen. Een voor jezelf en de rest om weg te geven. Of, als je carb-bewust leeft, om allemaal weg te geven.


0 reacties op “Dulce de Leche
  1. Nog makkelijker: zet een dicht blikje gecondenseerde melk (friesche vlag) in kokend water. Wel zorgen dat ‘ie al die tijd helemaal onder staat. Na 2-3 uur is de inhoud veranderd in heerlijke dulce de leche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
06 jul
Live online workshop gefermenteerde frisdranken maken: kvass, tepache en gemberbier 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 sep
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 nov
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend