kookbeslommeringen, recept |

Voedsel uit de vriezer (3) – Sutzukakia

vriezerbijna-leeg.jpg tartaartjes.jpg tartaarrolletjes.jpg  sutzukakia-met-avocado.jpg

De vriezer is nog immer niet leeg. Maar vrees niet, we maken vorderingen, getuige bovenstaande foto. Er lagen nog wat tartaartjes in op de bodem van een la, twee van de C1000 en twee van de Albert Heijn. Het verschil in kleur is frappant. U mag raden welke tartaar van welke keten kwam. Het leek me in ieder geval veilig beide varianten maar goed door te bakken. Mijn nieuwverworven Culinaria Griekenland bracht me het volgende recept.

Sutzukakia (gehaktrolletjes in tomatensaus)

  • 400 gram tartaar, van dubieuze kwaliteit. Hebt u dat niet in huis gebruik dan gehakt van dubieuze kwaliteit. Sterker nog, door het hogere vetpercentage is dat eigenlijk veel geschikter. 
  • een sneetje brood, geweekt in melk en weer uitgeknepen
  • twee tenen knoflook
  • lekker veel gemalen komijn, het recept spreekt over een halve theelepel maar dat is natuurlijk waanzin. Ik zou het minimaal verviervoudigen.
  • bloem om in te rollen
  • 500 gram tomaten, uit blik (u weet: geen enkele Holländische Wasserbombe kan op tegen die geweldige en goedkope tomaten uit blik)
  • Zout en verse zwarte peper
  • een eitje kan geen kwaad

Kneed de dubieuze tartaar met zout, peper, brood, komijn, ei en knoflook tot rolletjes van een centimeter of twee in diameter. Een leuk experiment had trouwens kunnen zijn om de twee typen tartaar te verdelen over meneer en mevrouw Wateetons. En dan kijken wie de nacht het best door komt. Daar denk je altijd te laat aan. Wentel de rolletjes door de bloem en bak ze. Haal ze uit de pan, en laat de tomaten een beetje inkoken tot een fijn, maar grof sausje. Niet pureren. Beetje opleuken met peper en zout en eventueel een restje wijn. Serveer de ‘sutzikaki’ met de tomatensaus er overheen.

Ik serveerde dhet met een hopeloos mislukte gegrilde avocado. Het warm serveren van avocado is hier niet zo gebruikelijk. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Het zal ongetwijfeld best lekker zijn maar wij troffen een verschrikkelijk smakeloze vrucht. Bovendien was het een beetje een sneu recept. Trouwens, van elk recept waarin gesmolten mozarella voorkomt dient men zich verre te houden. Dat had ik moeten bedenken. 


0 reacties op “Voedsel uit de vriezer (3) – Sutzukakia
  1. De tartaar blijft rood doormiddel van toegevoegde antioxidant. Jawel, vitamine C, of een derivaat. Ik weet uit eigen ervaring dat AH dat erin doet, dus de rode zullen AH zijn. Maar ondanks het kleurverschil zijn beide prima in orde. Vlees heeft nogal de neiging te verkleuren. Ziet er afschuwelijk uit soms (ik heb biefstukken groen zien worden) maar is compleet onschuldig en heeft geen enkele invloed op de smaak.

  2. Inderdaad zijn de rode van de AH. Ik dacht trouwens dat ze dat met stikstof deden, zo doen ze het tenminste bij tonijn. Weer wat geleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend