Voedsel uit de vriezer (4) – Aposteose

Voedsel uit de vriezer (4) – Aposteose


makreel vriezer ijs vriezer ontdooid

Nou, dat was het dan. Het culi-hoogtepunt van 2007 in huize Wateetons ligt achter ons. It’s all downhill from here. Na een aantal afleveringen Voedsel uit de Vriezer heeft het langverwachte dan eindelijk plaatgehad.

De vriezer is ontdooid. Stop maar met mailen.

De laatste makrelen (een stuk of 20) en één zielig tartaartje waren alles wat resteerde. Als iemand trek heeft in makreel mag hij of zij vanavond in huize Wateetons een hapje komen mee-eten want dat krijgt meneer Wateetons niet in z’n eentje op. Vanavond gaat hij, met behulp van veel spek, de vishatende mevrouw Wateetons proberen te overtuigen van de smakelijkheidheid van de makreel. Duim voor hem. En verder is hij maar het marineren geslagen. In ketjap manis, korianderzaad, komijn, tamarinde, laos, sambal en koenjit. Zo kunnen ze nog een paar dagen langer mee.

Het ontdooifestijn leverde overigens nog een fraai “ah, shit” moment op. Na de stekker van de vriezer weer in het diep verborgen stopcontact te hebben gestoken stond meneer Wateetons op vanuit zijn liggende positie om de emmer met vrieswater om te stoten. Tien liter smeltvocht over de vloerbedekking. Hij ging te snel aan de slag met handdoeken om aan een kodak-picture-moment te denken.

Sorry.

Geef een reactie