Wateetons in de Madrileense supermarkt

Wateetons in de Madrileense supermarkt


70114-124634.jpg 70114-125209.jpg 70114-125351.jpg

Churrosmeel codornices

Meneer Wateetons mag, zoals u ongetwijfeld ook, graag door buitenlandse supermarkten struinen. Rare blikjes en onleesbaar ingredientenlijsten, heerlijk. In het verleden werd er dan ook meestal flink ingeslagen. Zo heb ik eens een complete varkenspoot uit Spanje meegenomen. De hoef stak gewoon uit de tas, maar de douane gaf geen kik. Dat ziet er tof uit in je keuken, geloof me. Verder werden alle hoekjes van de tassen gevuld met koffiebonen, blikjes en droge worsten. Die dan niet zelden maanden op een plank niets lagen te doen omdat de Spaanse avondzon behoorlijk bij bleek te dragen aan de aanlokkelijkheid van een blikje ‘mejiones’. Meneer Wateetons doet het tegenwoordig dus wat rustiger aan.

De volgende zaken kon ik toch niet laten liggen: een blikje met twee ‘codornices’. Al was het maar omdat ik geen idee heb wat het zijn, kwartels? En wat een prachtig doosje. En, na in drie dagen heftig Churros verslaafd te zijn geraakt, konden meneer en mevrouw Wateetons het pak Churrosmeel met de bijbehorende ultradikke chocolademelk ook niet weerstaan. Ze ontbijten aankomend weekend maar weer eens binnenshuis.

  1. 1
    Aldo

    Bizar, bijna eng…. vorige week bevonden we ons al beiden op het zelfde moment in de Bakkerswinkel. Gisteren kwam ik terug uit Spanje (Madrid en Toledo)
    en wat lees ik? Meneer en Mevrouw Wateetons ook!
    Zijn jullie overigens ook op de vismarkt in Madrid geweest?

Geef een reactie