recept |

Sla is dood, lang leve Sla

Sla Tofu met sesam en spruitjes

Ooit was er het vegetarische tijdschrift Sla. Meneer Wateetons ontdekte het een half jaar voor het opgeheven werd. Erg jammer. Nu heeft hij maar drie beduimelde exemplaartjes in de kast staan. Als iemand nog ergens een jaargangetje heeft liggen dan houdt meneer zich van harte aanbevolen. Het volgende recept komt uit een editie uit 2003.

Recept: Gembertofu in sesamzaad met roergebakken spruitjes (4 personen)

Snij een blok tofu in 8 plakken. Marineer ze een paar uurtjes in sojasaus met twee teentjes uitgeperste knoflook en wat geraspte gember.

Kook 250 gram spuitjes en een zoete aardappel (in blokjes), gedurende 5 minuten. Ze moeten niet helemaal gaar worden. Spoel ze koud. Roerbak ze vervolgens in wat zonnebloemolie en zet ze warm weg.

Kluts een eitje. Doe een flinke hoeveelheid sesamzaad in een bord. Je kunt er voor het visuele effect ook nog wat zwart mosterzaad of maanzaad bij doen. Haal de tofu door het ei en vervolgens door het sesammengsel. Verhit olie in een pan en bak daarin de tofu.

Maak een saus van de overgebleven marinade door deze met wat bouillon en wat maizena te verwarmen. Drapeer dit allemaal een beetje mooi op een bord. Besprenkel het geheel tenslotte nog met wat sesamolie.

Let op: er gaat geen zout in omdat de sojasaus nogal zout is. Mocht je ketjap manis willen gebruiken in plaats van sojasaus (wat je niet moet doen) dan verandert dat de zout-zaak aanzienlijk. Let ook op de sesamolie, die verliest bij verhitting snel z’n smaak. Dus pas op het laatst toevoegen.


0 reacties op “Sla is dood, lang leve Sla
  1. Ik heb verschillende jaargangen van het blad sla.Maar helaas, ik doe ze niet van de hand,ik ben er erg zuinig op en koester ze al jaren..Ik weet n.l wat je mist.Misschien op verzamelaarsbeursen ofzo.In ieder geval veel succes verder met je zoektocht en als je ze ziet, allemaal kopen,niet twijfelen maar gewoon doen.Het laatste jaartal ziet er overigens wel het beste uit, het begon een beetje op een glossy voor vegetariers te lijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend