recept |

Sla is dood, lang leve Sla

Sla Tofu met sesam en spruitjes

Ooit was er het vegetarische tijdschrift Sla. Meneer Wateetons ontdekte het een half jaar voor het opgeheven werd. Erg jammer. Nu heeft hij maar drie beduimelde exemplaartjes in de kast staan. Als iemand nog ergens een jaargangetje heeft liggen dan houdt meneer zich van harte aanbevolen. Het volgende recept komt uit een editie uit 2003.

Recept: Gembertofu in sesamzaad met roergebakken spruitjes (4 personen)

Snij een blok tofu in 8 plakken. Marineer ze een paar uurtjes in sojasaus met twee teentjes uitgeperste knoflook en wat geraspte gember.

Kook 250 gram spuitjes en een zoete aardappel (in blokjes), gedurende 5 minuten. Ze moeten niet helemaal gaar worden. Spoel ze koud. Roerbak ze vervolgens in wat zonnebloemolie en zet ze warm weg.

Kluts een eitje. Doe een flinke hoeveelheid sesamzaad in een bord. Je kunt er voor het visuele effect ook nog wat zwart mosterzaad of maanzaad bij doen. Haal de tofu door het ei en vervolgens door het sesammengsel. Verhit olie in een pan en bak daarin de tofu.

Maak een saus van de overgebleven marinade door deze met wat bouillon en wat maizena te verwarmen. Drapeer dit allemaal een beetje mooi op een bord. Besprenkel het geheel tenslotte nog met wat sesamolie.

Let op: er gaat geen zout in omdat de sojasaus nogal zout is. Mocht je ketjap manis willen gebruiken in plaats van sojasaus (wat je niet moet doen) dan verandert dat de zout-zaak aanzienlijk. Let ook op de sesamolie, die verliest bij verhitting snel z’n smaak. Dus pas op het laatst toevoegen.


0 reacties op “Sla is dood, lang leve Sla
  1. Ik heb verschillende jaargangen van het blad sla.Maar helaas, ik doe ze niet van de hand,ik ben er erg zuinig op en koester ze al jaren..Ik weet n.l wat je mist.Misschien op verzamelaarsbeursen ofzo.In ieder geval veel succes verder met je zoektocht en als je ze ziet, allemaal kopen,niet twijfelen maar gewoon doen.Het laatste jaartal ziet er overigens wel het beste uit, het begon een beetje op een glossy voor vegetariers te lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp