Foetusjes in blik

Foetusjes in blik


Kwartel doosje kwartel in blik kwartel in bakje kwartel-delen.jpg

Halverwege januari vergrootten meneer en mevrouw hun ecologische voetstap wat door een weekendje in Madrid door te brengen. Een van de dingen die meneer Wateetons meenam naar huis was een fraai doosje met twee ingeblikte ‘codornices’. Aangezien meneer vandaag aan huis was gekluisterd door ziekte van dochterlief moest hij uit de voorraadkast koken. Het werd perenzuurkool, een mix van gebakken yams en aardappels en, kwartels uit blik.

Het aanblik direct na openen deed me nog eens naar het plaatje kijken, had ik dan tóch die ingemaakte varkensfoetussen uit het schap gepakt? En wat heeft zo’n beest veel botten. Vandaar dat ze niet vliegen.

Nu een kwartiertje peuren had ik 120 gram vlees, 130 gram botten en 130 gram vet en vocht. Geen overdaad, maar het gaat om de superieure smaakbeleving zullen we maar zeggen.
Alhoewel.
“Het smaakt naar kip”, was de reactie van mevrouw Wateetons.

Geef een reactie