Ook maar aan de No-Knead

Ook maar aan de No-Knead


No knead bread No knead bread

Het No-Knead-bread virus waart als een briesende leeuw door culi-land. Meneer Wateetons, toch meer een volger dan een leider, heeft zich er ook maar eens aan gewaagd. En inderdaad, bijzonder makkelijk en een korst van een centimeter, heerlijk.

Twee kanttekening dan toch: het brood was beide keren wel wat aan de vochtige kant. En het feit dat je, een paar uur voor het eind het deeg toch nog een paar keer moet vouwen schrikt mensen als mevrouw Wateetons af. Dus ik ga binnenkort het Absolutely-100%-No-Knead-bread maar eens proberen: Ingredienten in een pan. Twee slagen er doorheen. Achtien uur wegzetten en hatsikidee, zo in de oven.

  1. 1
    Baking Soda

    🙂 Wedden? Ook dat bakt bruin!
    Maarre..je zou toch bijna niet tegen de stroom in durven te roeien, ik ga het toch zeggen: ik vind het niet lekker! Oeps.
    Ziet er prachtig uit dat no-knead, het heeft een hoop mensen met gist-angst aan het broodbakken gekregen, blijf alleen bezwaar houden tegen dat elastieke vochtige kruim…

Geef een reactie